Mbappé és Hazard lennének Favre álomigazolásai, ha nem számítana a pénz

Szerző: | 2018. aug. 22. | Nyilatkozatok, Sajtószoba

A klub és a svájci tréner is aktív volt a nyári átigazolási piacon, hét játékost is leigazolt a Borussia, de csatára még mindig nincs a csapatnak.

Favre a SportBILD-nek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy igazán jó helyzetben van a csapat, de azért van még némi időre szüksége ahhoz, hogy visszaterelje a gárdát a helyes útra és a sikerek ösvényére. A svájci mester feladata persze nem az azonnali sikerek elérése, hanem egy hosszú távú, stabil keret kialakítása.

“Természetesen az a célunk, hogy olyan csapatot építsünk, amely harcban áll a különböző trófeákért, ez viszont néha két-három évig is eltarthat. Tudom, hogy nagyok a várakozások Dortmundban, a nyári szünet alatt találkoztam a szurkolókkal, akik mind abban reménykednek, hogy most újra szoros versenyfutásra késztethetjük a Bayern Münchent”

– mondta Favre.

A Borussia kerete alaposan átalakult a nyáron, hét játékos érkezett, miközben jó néhány korábbi meghatározó labdarúgó távozott. Az átigazolási időszaknak persze még nincs vége, néhány napja még maradt a klubnak arra, hogy feltöltse hiányposztjait.

A SportBILD arról is megkérdezte a svájci trénert, hogy kiket hozna Dortmundba, ha nem számítana a pénz, amelyre Favre úgy válaszolt: Kylian Mbappé és Eden Hazard lennének az álomigazolásai.

“Mbappé elképesztő. Annak ellenére, hogy még csak tizenkilenc éves, nagyon érett és nagyon okos futballista. Az intelligenciája teszi őt igazán különlegessé, kiváló csapatjátékos, ugyanakkor egyénileg is remek és nagyon gyors. Eden Hazard? Amikor nála van a labda, hát az valami fantasztikus és az sem elhanyagolható tény, hogy kiváló állóképességgel rendelkezik. Nagy élmény nézni ahogy játszik”

– mondta Lucien Favre.