Pletykafészek - Élő

Bürki: táplálkoznunk kell a sikerből

A hatalmas védéseket bemutató svájci kapus és a csapat két gólszerzője értékelte a Lipcse elleni találkozót a lefújást követően.

 

Marco Reus: “Kiváló rajt? Azt nem mondanám, maximum a 30. perctől. Előtte elképesztően megnehezítette a dolgunkat a Lipcse, sokkal jobb ritmusban futballoztak. Még szinte meg sem érkeztünk a meccsbe, alig értünk labdához, máris 1-0-ra vezettek. Nem éppen ilyen kezdésről álmodik az ember. Szerencsére fél óra elteltével meg tudtuk mutatni, hogy bennünk is van spiritusz és sikerült alkalmazkodnunk a lipcsei letámadáshoz, aztán összejött az egyenlítés, amitől lendületbe jöttünk, elkezdtük a saját játékunkat játszani és gyorsan rúgtunk még kettőt.”

Mo Dahoud: “Örülök a gólomnak, ma megmutattuk, hogy van bennünk tartás, sikerült megfordítanunk a találkozót. Ez volt az első gólom dortmundi játékosként, így ez a nap igazán különleges számomra, nagyon érzelmes mérkőzést tudhatok magam mögött.”

Roman Bürki: “A Lipcse nagyon magasan helyezett nyomást ránk, egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni vele, nem tudtunk futballozni. Ezt követően túlléptük saját árnyékunkat, és jól játszottunk. Táplálkoznunk kell ebből a sikerből, életben kell tartani a győzelemmel járó eufóriát.”

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

… csak egy hajszálon múlott – a mérkőzés reakciói

Mind Roman Bürki, mind pedig Marco Reus elégedetlen volt a második félidei teljesítménnyel, a kapitány …