Pletykafészek - Élő

BVB – RBL | Zsinórban negyedszer nyert Bundesliga-nyitómeccset a Dortmund

Dahoud, Witsel és Delaney is tündökölt, a Dortmund eredmény szempontjából sima sikerrel startolt. A Lipcse elleni találkozó azonban rámutatott a védekezési gyengeségekre is, Bürki bravúrjai nélkül máshogy is alakulhatott volna a találkozó. Jöjjenek a meccs fontosabb tényei!

  • Volt néhány egészen pocsék kirúgása, többször mozdult ki rosszul kapujából, de nem érheti szó a ház elejét, Roman Bürki a Borussia egyik legjobbja volt az RB Leipzig elleni Bundesliga szezonnyitón. Három hatalmas bravúrjával mindig a Dortmund irányába billentette a lélektani előnyt, ennek köszönhetően pedig magabiztos győzelemmel, nagy önbizalmat szerezve folytathatja a küzdelmeket a csapat.
  • Egymást követő negyedik Bundesliga nyitómeccsét sikerült megnyernie a Borussiának, Lucien Favre ráadásul az egymást követő ötödik BVB-edző Jürgen Klopp, Thomas Tuchel, Peter Bosz és Peter Stöger után, aki győzelemmel kezd a Bundesligában a csapat kispadján. Legutóbb Thomas Dollnak nem sikerült ezt a feladatot végrehajtania, 2007-ben egy Nürnberg elleni 0-0-s döntetlennel startolt a csapat.
  • Mahmoud Dahoud első Bundesliga-találatát szerezte meg a BVB színeiben, legutóbb 2017 áprilisában talált be még Mönchengladbach játékosként a Hoffenheim kapujába. Ez volt összességében a nyolcadik találata a német élvonalban, de az első, amit fejjel szerzett.
  • Marco Reus jubileumhoz érkezett, a Dortmund csapatkapitánya 100. Bundesliga-találatát jegyezte a Lipcse ellen, ebből 64-et szerzett sárga-feketében és 36-ot mönchengladbachi színekben.
  • Axel Witsel már a kupában is a csapat megmentője volt, s bár a Lipcse elleni találkozó elején kivette a részét a vendégek góljából, összességében jó meccset játszott, ráadásul első kapura lövéséből gólt szerzett a Bundesligában.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Fényes rekord a Signal Iduna Parkban – a mérkőzés érdekességei

Kemény (még ha a lövések aránya 15-8 volt is), de megérdemelt győzelmet aratott a BVB …