BVB – RBL | Lucien Favre: jobb volt a Lipcse, szerencsénk volt

Szerző: | 2018. aug. 28. | Nyilatkozatok

A Lipcse ellen aratott 4-1-es bajnokit követően kritikusan nyilatkozott Lucien Favre a csapat teljesítményéről, de megszólalt a vezetőségben frissen kinevezett Sebastian Kehl is.

Lucien Favre: “Jobb volt nálunk a Lipcse, különösen az első 35 percben. Gyorsabbak voltak, erősebbek és jobbak az egy az egy elleni párharcokban. Gyorsan megszerezték a vezetést és további helyzeteket, lehetőségeket dolgoztak ki, amelyekkel semmit sem tudtunk kezdeni. A kezdeti nehézségek után viszont jól reagáltunk, az egyenlítés egy jól kidolgozott akció végén jött össze, Schmelzer remekül ívelte középre Dahoudnak a labdát. Bürki néhány alkalommal nagyon jó védésekkel tartott minket meccsben, ki kell emelnem az első félidőben, Augustinnal szemben bemutatott bravúrját. Sabitzer öngólja a mi szempontunkból tökéletes lélektani pillanatban érkezett, ezt meglovagolva sikerült 3-1-es előnnyel szünetre vonulnunk, amivel visszanyertük az önbizalmunkat. A második félidő hasonlóképpen folytattuk, de azért a Leipzig valamelyest magára talált. Kialakítottak néhány jó lehetőséget, de ezek már jóval kisebb számban jelentettek igazi veszélyt számunkra. Dahoud remekül szolgálta ki Reust a negyedik találatunknál, és a legtöbb esetben egy 4-1-re megnyert mérkőzés után csak annyit kéne mondanom, hogy csak így tovább, de ez most nem az a helyzet. Nagyon sok mindenben kell még fejlődnünk, sokkal többet kell például használnunk a szélső játékot, amikor ennyire magasan letámad minket az ellenfél, mint most a Lipcse. Nem mondhatom, hogy nem voltunk szerencsések, de jól sikerült az első mérkőzésünk.”

Sebastian Kehl: “A borzasztóan nehéz első 20 percet követően sikerült összeszednünk magunkat és a legjobb pillanatokban bevenni a lipcsei kaput. Egészen elképesztő hatékonysággal dolgoztunk ma. Jó nyitómeccs volt, ami önbizalmat és hitet adhat nekünk a továbbiakra. Favre mesternek megvolt a terve és optimizmusra ad okot az is, hogy a szurkolók mögöttünk állnak. Jól kezdtük a bajnokságot, képesnek kell lennünk arra, hogy megragadjuk ezt a momentumot és profitáljunk belőle a következő mérkőzéseken is.”

Axel Witsel: “Amikor kifutottunk a bemelegítéshez a gyepre, azonnal megéreztem a fantasztikus atmoszférát. Őrületes volt, a szó legjobb értelmében. A szurkolóink egész mérkőzésen buzdítottak minket, jó meccset játszottunk. A gólom előtt nem gondolkoztam túl sokáig azon, hogy milyen megoldást válasszak, egyszerűen csak megláttam a labdát és az ollózó mozdulat tűnt a leghatékonyabbnak. A lipcseieknek már jóval több tétmérkőzés van a lábukba, nekünk ez volt az első hazai meccsünk. Nem úgy kezdtünk, ahogy elterveztük, de aztán szerencsére jól futballoztunk és kialakítottunk jó néhány lehetőséget.”