HIVATALOS: Paco Alcacer a Borussiához került kölcsönbe!

Szerző: | 2018. aug. 28. | Játékoskeret, Klubhírek

A napok óta terjengő hírek hivatalossá lettek: a Barcelona egy évre kölcsönadja a Sárga-Feketéknek 24 éves csatárukat, Paco Alcacert. A spanyol támadó átesett az orvosi vizsgálaton, és a 9-es mezszámot kapta meg a Dortmundnál.

A Borussiának vételi opciója is van a játékosra, így újabb négy évre kötelezheti el magát a Sárga-Feketékkel.

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy Paco Alcacer a Borussia Dortmundot erősíti, és hiszünk abban, hogy az ő stílusa tökéletesen passzol ahhoz a stílushoz, amit képviselünk” – mondta Michael Zorc, majd hozzátette: “Paco a tehetségét már fiatalon bizonyította a Valenciánál, sok gólt szerzett, és már 22 évesen kiérdemelte a csapatkapitányi karszalagot, a Barcelonában pedig napi szinten dolgozott együtt pár játékossal a világ legjobbjai közül. Ez a nagyon erős offenzív szerkezet vitte őt afelé a döntés felé, hogy új lendületet vegyen más klubnál két évet követően.”

Paco lelkesen nyilatkozott az előtte álló kalandról: “Alig várom, hogy játszhassak hamarosan a Bundesligában. Ez a föld egyik legjobb bajnoksága, és a BVB a lenyűgöző szurkolóival, és a híres Südtribüne-nel valamennyi futballista számára varázslatos!”

A 24 éves játékos a LaLigában 151-szer lépett pályára (43 gól, 22 assziszt), 21-szer a Spanyol Kupában (11 gól, 2 assziszt), 13-szor az Európa Ligában (7 gól, 1 assziszt) és tízszer a Bajnokok Ligájában (1 gól, 1 assziszt). A spanyol nemzeti tizenegyben tizenháromszor ölthette magára a válogatott mezt, ezeken hat találatot jegyzett, és egyet készített el ő. Paco Alcacer 2016 nyarán igazolt Valenciából Barcelonába, mindkét lábával hatékony, dinamikus és technikás játékos érkezett általa Dortmundba.

Sok sikert kívánunk!