Pletykafészek - Élő

H96 – BVB | Különleges Bundesliga-rekordot dönthet a Dortmund Hannoverben

A BVB legutóbbi 23 hannoveri mérkőzésén betalált a hazaiak kapujába, ha ez péntek este is sikerül, egészen egyedi ligacsúcs birtokosai lesznek Lucien Favre tanítványai.

Optimista hangulat lengte körül a Borussia Dortmund edzéseit a héten, s nem csak azért, mert hosszas huzavona után végre csatlakozott a csapathoz Paco Alcacer, hanem azért is, mert a Lipcse elleni rajt tökéletesre sikerült – legalábbis ami a végeredményt illeti. Az RB elleni siker felvillanyozta a srácokat, ezt a lendületet pedig már péntek este tovább lehet vinni, amikor a Hannover vendégeként lép pályára a Dortmund a Bundesliga második fordulójának nyitómeccsén.

Nem egészen egy éve kellemetlen pofonba szaladt bele a csapat az akkori újonc otthonában, André Breitenreiter fiai szinte úgy rohantak át a Dortmundon, ahogy akartak. Akkor még Peter Bosz irányította a csapatot, Breitenreiter taktikája pedig pofon egyszerű és rémesen hatásos volt: engedték birtokolni a labdát a Borussiának, majd amikor labdát szereztek, kíméletlenül végigrohantak a pályán és góllal fejezték be az akciót. Akkor 4-2-es vereséget szenvedett a BVB, ám mindez már csak történelem. “Naivan futballoztunk azon a meccsen, szinte felkínáltuk a kontratámadások lehetőségét a Hannovernek” – emlékszik vissza Michael Zorc a tavaly októberi mérkőzésre. Akkor ráadásul az 59. percben, 2-2-es állásnál Zagadout kiállították, így az utolsó fél órát emberhátrányban volt kénytelen befejezni a Dortmund.

“Nem tulajdonítok túl sok jelentőséget annak az eredménynek, sem másiknak, amelyeket az elmúlt években értünk el. Új csapatunk van egy új edzővel. Hiszek benne, hogy Favre el fogja látni a játékosokat a megfelelő információkkal, amelyek szükségesek a sikerhez.”

– tette hozzá a sportigazgató.

“A Hannover jól játszott Brémában, nagyon szervezetten futballoztak, nehéz lesz ellenük játszani” – mondta Lucien Favre a találkozó előtt és a Dortmundnak minden bizonnyal sok türelemre lesz szüksége, hogy feltörje a hannoveri reteszt.

Ami a hiányzókat illeti, Jacob Bruun Larsen lábsérülése lassan a múlté, a következő hét elején már teljes értékű edzésmunkát végezhet a fiatal dán. Az egyik legnagyobb kérdés, hogy Paco Alcacer kap-e lehetőséget Favre mestertől, hiszen a spanyol csupán szerdán edzett először új csapattársaival, de mint tudjuk, egy csatárnak mindig könnyebb a beilleszkedés, mint egy más poszton játsszó futballistának. Lucien Favre mindenesetre elégedett volt az edzésen mutatott hozzáállásával, és azt is elmondta, elképzelhető, hogy beveti új támadóját pénteken.

És ha már támadók. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján gólzáporos összecsapásra számíthatunk, a Borussia pedig egy egészen különleges rekordot is megdönthet. A sárga-feketék legutóbbi 23 hannoveri vizitálásuk alkalmával mindig be tudták venni legalább egyszer a hazai kaput és ha ez pénteken este is sikerül, akkor a Bayer Leverkusen rekordját adják át a múltnak. A gyógyszergyáriak Brémába szerettek hasonlóképp látogatni, 1991 és 2012 között 23 alkalommal találtak be a Werder vendégeként.

A legutóbbi három Hannover-Dortmund mérkőzésen egyébként 17 gól született, ami majdnem hatgólos átlag, a felek előző 52(!) Bundesliga-találkozóján pedig mindig született legalább egy gól.

A találkozót élőben közvetíti a Sport 1 péntek este 20.30-tól!

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

A csapat bizonyítja, hogy minden áron nyerni akar

A válogatott szünet után megkezdődik az utolsó nagy hajrá a bajnoki címért folytatott versenyben. A Borussia és a Bayern azonos pontszámmal áll a Bundesliga élén az utolsó nyolc fordulót, a Favre-legénység a Wolfsburg elleni találkozóval nyitja meg a rohamot a salátástálért.