Pletykafészek - Élő

HIVATALOS: Nuri Sahin a Werderhez igazolt!

Nuri Sahin, aki 2011-ben bajnok lett a Borussiával, megszerezve az Év játékosa címet is, és aki 2017-ben Német Kupa-győztes lett a BVB-val, most újra továbbállt, a rivális SV Werder Bréma csapatához igazolt. A középpályás szerződése 2019-ig szólt, a Brémánál 2020-ig írt alá.

“Beszéltem Nurival előző éjszaka. Ez az ő elszánt elhatározása volt, hogy a Werderhez igazoljon, de 100%-ig biztos vagyok abban, hogy az élete továbbra is a Dortmund körül forog, és egy napon, amikor szögre akasztja cipőit, visszatér a BVB-hoz – valamilyen szerepkörben akár.” – Hans-Joachim Watzke ekképp nyilatkozott a török játékosról.

“Nuri az a fajta játékos, aki nagy tiszteletet vívott ki magának a Dortmundnál – fiatalkorától kezdve napjainkig egyaránt ki is tartott az iránta tanúsított tisztelet – egy igazi Borussiás, aki mindörökké tagja lett a csapatnak és a történelemnek!” – mondta Michael Zorc.

Nuri Sahin is megszólalt a távozás kapcsán:  “Tiszta szívből szeretném megköszönni a klubnak és a szurkolóknak az elmúlt néhány év minden egyes élményét. Szintén szeretném megköszönni Aki Watzkénak és Michael Zorcnak szívemből, valamint valamennyi edzőmnek is, Jürgen Klopptól kezdve. Ő mindig támogatott és hajtott tovább engem.” Nuri rengeteg rekordot is tart: a legfiatalabb játékos, aki pályára lépett az élvonalban (16 év és 355 nap), legfiatalabb gólszerző (17 év, 81 nap), és a legfiatalabb török válogatott játékos, aki egyben a legfiatalabb gólszerző is lett (2005. október 8., 2-0-ás győzelem a német válogatott ellen). 

Nuri nem csak eredményei révén kötődik a Borussiához: “Sundernben születtem, ahol vagy Dortmund, vagy Schalke fanná leszel. Nagyon boldog vagyok, hogy ez a választás a Dortmunddal végződött.”

Most pedig a Bréma színeit önti magára. Watzke és Zorc együttesen búcsúzott a játékostól: “A legjobbakat kívánjuk a Brémában neki. A BVB ajtaja előtte mindig nyitva áll.”

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Legnagyobb nyitófordulós győzelmét aratta a Borussia – a mérkőzés érdekességei

Ugyan a Dortmund 31 másodperc után már hátrányba került, a mérkőzés további része egyoldalúan zajlott: …