Pletykafészek - Élő

BVB – SGE | Favre győzelemmel indítaná a hétmeccses menetelést

Huszonhárom nap alatt hét tétmérkőzés vár a Borussia Dortmundra a következő időszakban, az első ellenfél pedig az elmúlt hét évben egyaránt Német Kupa döntőt játszó Eintracht Frankfurt lesz a Signal Iduna Parkban.


Péntek este újfent a Borussia nyitja a Bundesliga aktuális fordulóját a válogatott szünetet követően. A Frankfurt elleni találkozóval egy sűrű időszak veszi kezdetét a csapat életében, hiszen jövő héten elkezdődnek a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei is, ezért különösen fontos lenne, ha egy esetleges Frankfurt elleni győzelem megadná az alaphangot a sűrű hetek előtt. Hasonlóképpen gondolja ezt Lucien Favre vezetőedző is, akinek azért lesz miért vakarnia a fejét a csapat összeállítását illetően.

A svájci mester biztosan nem számíthat sérülés miatt Raphael Guerreiro és Ömer Toprak játékára, de Christian Pulisic pályára lépése is kérdéses, ugyanis az amerikai szélső fizikai állapota még nem teljesen tökéletes kisebb sérülése után. Teljesen felépült ugyanakkor az a Jacob Bruun Larsen, aki a válogatott szünet alatt egy mesternégyessel jelentkezett az Osnabrück elleni felkészülési mérkőzésen, amit 6-0-ra nyert meg a Borussia.

A keret jó néhány tagja érdekelt volt a Nemetek Ligájában, ezért a szünet alatt nem igazán tudott a csapat új taktikai elemeken dolgozni, Favre például kiemelte, hogy az elmúlt másfél hétben nem volt belső védője, hiszen Toprak megsérült, Zagadou a francia U21-es válogatottnál játszott, miközben Diallo és Akanji csak kedden tértek vissza Dortmundba.

Az egyik legnagyobb kérdés a Frankfurt elleni találkozó előtt, hogy bemutatkozhat-e tétmérkőzésen a csapat legfrissebb szerzeménye, a Barcelonából kölcsönbe érkező Paco Alcacer.

“Paco egy olyan játékos, aki remekül veszi ki a részét az összjátékból és jó érzéke van a gólszerzéshez. Még szükségünk van egy kis időre, hogy beépítsük a csapatba” – mondta a svájci tréner, aki hangsúlyozta, hogy még továbbra sem tökéletes a csapat játéka, időre van szükség ahhoz, hogy az általa elképzelt rendszer működjön, de természetesen, ahogy mindig, ezúttal is a győzelem a cél, még akkor is, ha a Frankfurt személyében egy erős ellenféllel kell megküzdeni péntek este.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

“Soha nem is kívántam többet ennél!” – interjú Sven Benderrel

“Manni” visszatér. Sven Bender, aki a 2011-ben és 12-ben bajnoki címet, 2012-ben és 2017-ben Német …