Pletykafészek - Élő

BVB – SGE | Három pontot ért a türelem és a hatékonyság

Második hazai mérkőzését is megnyerte a Borussia Dortmund a Bundesligában, elsősorban egy remek utolsó negyed órának, na meg a debütáló Alcacernek köszönhetően.

Ahogy azt mára beharangozóban is írtuk, pokolian nehéz hetek várnak a BVB-re, hiszen 23 nap alatt 7 tétmérkőzést játszik Lucien Favre csapata. Ennek a menetelésnek volt az első állomása az elmúlt két évben egyaránt kupadöntőig jutó Eintracht Frankfurt elleni csata.

Az előjelek nem is lehettek volna kedvezőbbek, ugyanis a Dortmund legutóbbi hét Frankfurt elleni hazai meccsét egyaránt megnyerte, Favre mester viszont nem számíthatott sérülés miatt a Pulisic, Toprak, Guerreiro trióra. A Hannover elleni 0-0-hoz képest egy helyen változtatott a kezdő csapaton, Axel Witsel találta magát a kispadon, miközben Jacob Bruun Larsen a kezdőben kapott helyet.

Az Eintracht rengeteg fontos játékosa nélkül utazott el a Ruhr-vidékre, a Rebic, Chandler, Salcedo, Tawatha, Willems, Pacienca hiányzó kontingenst egy Franfkurtnál erősebb csapat is megérezte volna.

Ennek megfelelően az Eintracht egy nagyon biztonsági játékkal rukkolt elő, szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek Roman Bürki kapujára, akinek a nyolcadik percben kellett résen lennie egy komolyabb lövésnél, de ettől eltekintve nem kellett izgulnia a dortmundi védelemnek. Igaz az is, hogy a vendégek a BVB-nek is rettentően megnehezítették a dolgát, ami a támadások felépítését illeti. Az első fél órában meddő mezőnyfölényben futballozott a Favre-legénység, többet birtokolta a labdát, ám szinte a semmiből szerezte meg a vezetést. Egy szögletet követően Diallo került helyzetbe, fejesét még Hradeczky nagy bravúrral hárította, ám a kipattanó labda éppen a középső védő lábára pattant, onnan pedig a gólvonalon túlra – ez volt Diallo első találata sárga-feketében.

A fordulás után sem változott sokáig a játék képe, kevés helyzetet alakítottak ki a csapatok, a 68. percben aztán amilyen váratlanul szerezte meg a vezetést a Dortmund, olyannyira váratlanul egyenlített ki a Frankfurt, Haller már-már szokás szerint érkezett, megszerezve harmadik gólját az idei szezonban.

Szerencsére a bekapott gól sebességváltásra sarkallta a Borussiát, néhány perccel később a csereként beálló Sancho alakított ki remek helyzetet, Marius Wolfnak pedig szinte az üres kapuba kellett csak bepofoznia a labdát, amit meg is tett volt csapata ellen. A Frankfurt ezek után már nem tudott megújulni, a csereként beálló Paco Alcacer pedig remekül mutatkozott be tétmérkőzésen a Dortmundban, a 88. percben megpattanó lövésével végleg eldöntötte a találkozó sorsát.

Érdekesség, hogy a Borussia mindhárom pénteki gólszerzője először volt eredményes tétmérkőzésen a csapat színeiben. Folytatás kedden a Bajnokok Ligájában a Brugge ellen.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, …