Pletykafészek - Élő

BVB – SGE | Favre: még idő kell a gördülékeny csapatjátékhoz

Az Eintracht Frankfurt elleni győzelemmel hangolt a Borussia Dortmund a keddi BL-nyitányra, Lucien Favre vezetőedző értékelt a meccs után.

“Kemény csapat ellen játszottunk, de ez jól látszott. Nem teljesen érdemtelenül szereztük meg a vezetést az első félidőben, de azért nem szabad elhallgatni, hogy némi szerencse is kellett hozzá. Annak ellenére, hogy kontrolláltuk a találkozót, nem mondanám, hogy domináltunk is. A második játékrészben minél hamarabb szerettük volna megszerezni a második találatunkat, de sokat hibáztunk, ezáltal folyamatosan elveszítettük a labdát, köszönhetően részben a Frankfurt letámadásainak. Sajnos kicsit elveszítettük a türelmünket, ami korábban tulajdonképpen az előny kiharcolását jelentette. A cserék aztán új lendületet adtak a csapatnak, a második gólunkat kifejezetten szép, jól kidolgozott akció előzte meg. Ettől talán kicsit megnyugodott a csapat és még egyszer betaláltunk. Boldogok vagyunk, hogy sikerült megszereznünk a győzelmet” – kezdte értékelését a svájci tréner, aki már a soron következő Brugge elleni BL-meccsről is ejtett néhány szót.

“Kedden máris jön a következő megmérettetés és még mindig nagyon sok mindenben kell fejlődnünk. A csapatjátékunk kialakításához még idő kell, sokkal jobb munkát kell végeznünk védekezésben, és itt most elsősorban a letámadásokra gondolok. Nem kevés gondot okoz a rengeteg labdavesztés, mind a levegőben, mind a földön, mind az egy az egy elleni szituációkban. Egyértelmű célunk, hogy a jövőben többet tudjuk birtokolni a labdát” – tette hozzá Favre, aki a debütáló Alcacerről is beszélt.

“Nem játszott túl sokat mostanában, még időre van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje a kondiját. Nem láttam pontosan mi történt a találkozó végén, de sajnos érzett némi fájdalmat a bokájában.”

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Favre: Bárki, aki a kezezést ilyen helyzetben befújja, az nem ért a futballhoz

Sebastian Kehl csalódott volt amiatt, hogy a csapat képtelen volt több lehetőséget teremteni a Schalke …