Pletykafészek - Élő

CLU – BVB | Komikus góllal kiszenvedett győzelem Bruggeben

A Borussia Dortmund kedd este a Bajnokok Ligája nyitónapjának keretein belül Bruggebe látogatott a három pont megszerzésének reményében. Nos, röviden tömören ez sikerült is Alcácer és Delaney távollétében, azonban a forgatókönyv elég érdekesen alakult…

Bürki – Piszczek, Akanji, Diallo, Schmelzer – Weigl (84. Dahoud), Witsel – Wolf, Götze (62. Kagawa), Sancho (69. Pulisic) – Reus – ezzel a tizeneggyel vágott neki a Borussia Dortmund a találkozónak. Rögtön az első pillanatokban Reus támadta meg a kapust, majd Wolf emelhetett volna az üresen hagyott hálóba, de próbálkozása sikertelennek bizonyult. A hazaiak felvették a kesztyűt és labdabirtoklásban és helyzetek számában is közel egálra hozták ki az első félidőt. Sőt, a legnagyobb helyzet is a bruggeiek nevéhez fűződik, amikor is Marco Reusnak a gólvonalról kellett mentenie.

Hiába jutott el közel 900 labdaérintésig a Borussia, a csapatjáték egyszerűen nem működött – rossz passzok, labdavesztések és védelmi megingások jellemezték a BVB játékát. Ez tudatosult a játékosokban is és jöttek az egyéni megoldások – eredmény nélkül. A hajrára kezdett elfogyni a hazai csapat és a Dortmund ismét megpróbálta érvényesíteni labdajáratós futballját, melynek eredményeként a 85. percben Pulisic szerezte meg az egyetlen gólt és ezzel a győzelmet jelentő három pontot a Favre-csapatnak. Az amerikai légiós térdéről felpattanva repült át a labda a kapuson és esett végül a hálóba.

Gyenge játék, kiszenvedett győzelem, de legalább három pont a nevünk mellett. Folytatás szombaton, Sinsheimben.

Infók róla: Kanócz Róbert

Olvastad már?

Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, …