Pletykafészek - Élő

TSG – BVB | Eljött a visszavágás ideje

A Borussia Dortmund zsinórban tíz mérkőzésen maradt veretlen a Hoffenheim ellen, egészen a tavalyi szezon utolsó találkozójáig. Szalai Ádámék azzal a sikerrel biztosították be a BL-indulást, s ha még egyet lőnek, a Dortmund lemarad a sorozatról. Itt az ideje visszavágni!

Talán mindenki emlékszik, mennyire kicentizte a Borussia az előző idényben a BL-indulást érő negyedik helyét, egészen konkrétan csak a jobb gólarányának köszönhetően előzte meg az azonos pontszámmal záró Bayer Leverkusent. Akkor a Hoffenheim volt a mérleg nyelve, amely 3-1-re legyőzte a sárga-feketéket Peter Stöger búcsúmeccsén, a Bundesliga negyedik fordulójában pedig ismét Sinsheimbe látogat a csapat.

Nem győzni jár egyébként oda a csapat, legutóbb, amikor sikerült a Hoffenheimet hazai pályán legyűrni, még 2012-t írtunk Götze, Großkreutz és Lewandowski találataival nyertünk 3-1-re.

Furcsa statisztika a párharccal kapcsolatban, hogy a felek eddigi 22 találkozása alkalmával, amelyből kettőt a kupában játszottak le, nyolc tizenegyest ítéltek a játékvezetők és hét játékos is a kiállítás sorsára jutott. A pályán nincs barátság.

Ami a Hoffenheimet illeti, felemásan kezdték a bajnokságot, a nyitófordulóban kikaptak az Allianz Arénában, majd Szalai duplájának köszönhetően legyőzték a Freiburgot. Az előző fordulóban kellemetlen vereségbe futottak bele Düsseldorfban, a Bajnokok Ligájában pedig néhány percre voltak csupán attól, hogy legyőzzék idegenben a Sahtart, ám ez végül nem jött össze. A kék-fehér csapat legutóbbi 22 mérkőzéséből csak egyszer fordult elő, hogy nem tudtak gólt szerezni, igaz, a legutóbbi hét találkozójukon egyaránt kaptak is gólt. Ami nem lehet biztató a Dortmund számára, hogy legutóbbi hat hazai pályán lejátszott meccsét megnyerte a szombati ellenfél.

A Borussia még mindig veretlen Lucien Favre irányítása alatt, bár a játék még erősen akadozik. A Lipcse elleni nagyarányú győzelem óta döcög a szekér rendesen, mi sem bizonyítja ezt jobban a Hannover ellen elért 0-0-nál, vagy éppen a kedden, Belgiumban aratott 1-0-s sikernél a Brugge ellen. Mindenesetre a Dortmundnál csak a Bayern szerzett eddig több gólt a Bundesligában idén és senki sem kapott kevesebbet mint a Favre-legénység. A Borussia nagy feladat elé néz, ugyanis idegenben február óta nem sikerült nyernie a Bundesligában, még az előző bajnokságban a Mönchengladbach otthonában jött össze utoljára az idegenbeli győzelem.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

“Már nincs vesztenivalónk!”

Tíz év után először maradt nyitott a német bajnoki cím kérdése az utolsó játéknapon. A …