Pletykafészek - Élő

Pulisic mentett pontot a 10 emberrel játszó BVB-nak

Hiába birtokolta 74%-ban a labdát a Dortmund az első 20 percben, hiába dominált, sőt, érdemelt volna büntetőt a hatodik percben Schulz faultjánál, komoly fenyegetést nem jelentett az ellenfél kapujára. A megtáltosodó Hoffenheim kis híján átgázolt a Borussián, óriási szerencsével sikerült végül egy pontot szerezni a Rhein-Neckar Arénából.

A Dortmund jobb oldalán erős nyomást gyakorolt a Hoffenheim, Schulz, Zuber és Kramaric hármasa hatékonynak bizonyult. Már az első percben egy eladott passzból veszélyeztettek, de Piszczek az utolsó pillanatban még tisztázni tudott. A 18. percben Bürki mutatott be óriási védést Bittencourttal szemben, aki Schulztól kapott remek labdát.

A félidő vége előtt a hazai nyomás eredményesen zárult: a BVB nem tudta kivédeni a TSG kontratámadását, Brenet középre játszott labdája mind Zuber, mind Diallo mellett elment, és az érkező Joelinton 15 méterről ballal a hálóba juttatta a labdát, megszerezve ezzel a 44. percben a vezetést a Hoffenheim javára.

A Hoffenheim ott folytatta a második félidőt, ahol abbahagyta, már az 50. percben duplázták előnyüket Bicakcic révén, azonban korai volt az öröm, mivel a VAR által érvénytelenítették a találatot, lesállás miatt. A teljesen megzavarodott vendégek ezután visszatámadtak, Kagava alig hibázta el a kapu bal oldalát az 56. percben Pulisic átadását követően, majd egy szögletet követően Piszczek lövését blokkolták az utolsó pillanatban.

Favre mester a 60. percig várt a cserékkel, Dahoud és Wolf helyére Delaney és Sancho érkezett, majd 10 percre rá Kagavát szólította le a tréner, helyére Philippet küldte a svájci edző. Azonban egy nem várt fejlemény újra beleszólt a csapatösszetételbe: Diallo Kramariccsal viaskodott, hogy ne törjön egyedül kapura, ám szerelési kísérletéért piros lappal “jutalmazta” a játékvezető.

Nem lehetett azt mondani, hogy Diallo teljesítménye lendítene a csapaton, de kiválását követően a csapat új szárnyra kapott, remekül szorította vissza a Hoffenheimet saját térfelére. A 84. percben Schmelzertől indult az egyenlítő gólt érő akció, akinek passzát Reus Pulisic felé továbbította – a fiatal amerikai nem remegett meg, magabiztosan értékesítette a végül egy pontot érő találatot. Ám ez sem volt könnyű menet: a hosszabbítás második percében Belfodil abszolút meccslabdát puskázott el, miután a kapu közvetlen közelében nagy erővel rúgta fölé a játékszert, megmentve ezzel a Dortmundot az idegenbeli vereségtől.Reus shines, Pulisic scores

A mérkőzés összefoglalója:

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, …