Pletykafészek - Élő

BVB – FCN | Két csapat, hosszú történelem

Hétközi fordulót rendeznek a Bundesligában, a Borussia pedig hazai pályán, a Nürnberg ellen folytatja a bajnokságot. A Nürnberg utoljára 1990-ben tudott nyerni Dortmundban és gólt is 2006-ban szereztek legutóbb, de mi nagyon jól tudjuk, hogy a statisztikák nem sokat számítanak. Persze azért leírjuk nektek!

Viszonylag nagy lehetőség áll Lucien Favre legénysége előtt szerda este, ugyanis a Bayern pontokat veszített az Augsburg ellen és ha a csapat célja az, hogy a rekordbajnok legnagyobb kihívója legyen, akkor minden ilyen esélyt meg kell ragadni. A Nürnberg viszont egyáltalán nem kezdte rosszul az új idényt újoncként, jelenleg a nyolcadik helyet foglalják el (foglalták el a forduló előtt) a tabellán, mert bár a nyitómeccsen peches körülmények között kikaptak Berlinben, azóta egy győzelem és két döntetlen a mérlegük. Szóval öt ponttal több van nekik mint a Schalkénak.

A Borussia tizenegy mérkőzés óta nem szenvedett vereséget újonc csapattól, nyolc győzelem és három döntetlen a mérlege a sárga-feketéknek ilyen gárdák ellen és egyébként is a Signal Iduna Parkban érzi igazán jól magát a csapat, az eddig lejátszott két meccsből mindkettőt megnyerte hazai környezetben és legutóbbi hét hazai találkozójából hatot is megnyertek Marco Reusék. A Nürnberg hasonlóképpen gyengén teljesít idegenben mint a Borussia, egyetlen győzelmüket hazai környezetben aratták.

A csapatok relatíve hosszú idő után találkoznak ismét, a Nürnberg az elmúlt szezonokat a másodosztályban töltötte, 2014. márciusában adták az eddigi utolsó randit a felek egymásnak, akkor 3-0-ra nyert a BVB. A Dortmund legutóbbi öt hazai Nürnberg elleni mérkőzését megnyerte és érdemes beszélnünk ezeknek a találkozóknak a gólarányáról is: 14-0.

Lucien Favre értelemszerűen nem számíthat a Hoffenheim ellen piros lapot begyűjtő Diallora szerda este, Toprak és Guerreiro pedig továbbra is sérüléssel küzd. A svájci mester abban bízik, hogy Paco Alcacer visszatérhet, de a spanyol játéka is kérdéses.

A felek összesen 64 alkalommal találkoztak a Bundesligában, a BVB ezeknek a meccseknek a felét meg is nyerte, hazai pályán pedig 23 győzelem, 5 döntetlen és 4 vereség az örökmérleg.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Sárga-Feketék és Királykékek, avagy érkezik a 154. Ruhr-vidéki derbi!

Nincs még egy bajnoki mérkőzés, ami akkora felhajtással és érzelmekkel jár, mint a Ruhr-vidéki derbi, …