Pletykafészek - Élő

BVB – FCN | Brutális dortmundi henger intézte el a Nürnberget

Gála előadást tartott szerda este a Borussia Dortmund, minden bizonnyal a nürnbergiek már meg is bánták, hogy elutaztak a Signal Iduna Parkba.

Sejtettük persze, de nem gondoltuk volna. A Nürnberg 1990-ben nyert utoljára Dortmundban – akkor még a Signal Iduna Park sem létezett – ráadásul tizenegy mérkőzés óta nem is szenvedett vereséget a sárga-fekete alakulat újonc csapattól a Bundesligában, ezért titkon reménykedhettünk egy szép szerda estében, amit végül prezentáltak is a jól öltözött urak.

A Nürnberg a 2013/2014-es szezonban szerepelt legutóbb az élvonalban, a két csapat legutóbbi találkozóján 3-0-s dortmundi siker született, sőt, a legutóbbi öt dortmundi BVB-Nürnberg ütközeten mindig a hazaiak nyertek, a gólkülönbség pedig egészen imponáló, 14-0 volt. A Bayern keddi pontvesztésének köszönhetően ráadásul pazar lehetőség nyílt a Dortmund előtt arra, hogy felzárkózzon az ősi riválisra, ennek megfelelően egy nagyon harapós és magabiztos csapat futott ki a pályára.

Lucien Favre együttese már a kilencedik ercben megszerezte a vezetést, na de hogy! Christian Pulisic pazar szólót követően jobb külsővel tekert a tizenhatoson belülre induló Jacob-Bruun Larsen elé, aki nem kevésbé pazar mozdulattal verte át a Nürnberg hálóőrét. Alig telt el néhány másodperc, amikor a megzavarodott vendég védelem gyakorlatilag kiszolgálta Marco Reust, a csapatkapitány azonban nem választott jó megoldást és a ziccert a jó irányba vetődő Fabian Bredlow-ba lőtte.

A Favre-legénység, először a szezonban ellenállhatatlanul futballozott, s csak idő kérdése volt, mikor jön a következő találat. Erre egészen a 32. percig kellett várnia a Signal Iduna Park közönségének, ekkor Marco Reus fejezett be góllal egy parádés akciót, persze kellett ehhez a nürnbergi védőn megpattanó labdája is. Jó csapatnak szerencséje is van, tartja a mondás.

A nürnbergiek talán abban reménykedtek, hogy a szünetben rendezni tudják soraikat, ám a 49. percben szerte foszlott minden felzárkózásról szőtt álmuk. Annak ellenére, hogy egy vendég akció kezdett el kibontakozni egy szöglet után, labdát veszítettek a bordó mezesek, a BVB pedig ellenállhatatlan kontrába kezdett. A labda végállomása a háló volt, ami Achraf Hakimi lábáról került oda, ez volt a Real Madridtól kikölcsönzött szélső első gólja sárga-fekete színekbe, s azt is tegyük hozzá gyorsan, hogy védekező feladatát is kiválóan ellátta, Lukasz Piszczek egyáltalán nem lehet nyugodt kezdő pozícióját illetően… A televíziós közvetítésben ki lehetett szúrni – na jó, a streames közvetítésben – hogy Marco Reus erőteljesen bólogat a harmadik BVB gól után, ezzel minden bizonnyal arra célzott, meg kell ragadni a lendületet és tovább lőni a gólokat.

A csapatkapitány meg is mutatta mi a teendő, egy parádés akció végén megszerezte második gólját, majd a 74. percben Pulisic fejese után már kis híján 5-0 állt az eredményjelzőn. No, nem kellett sokat várni erre a bizonyos ötödikre, mert a kipattanó labdát a fent ragadó Akanji gyűjtötte be harcosan és még egy középső védőtől egészen szokatlan cselt is bemutatott, mielőtt a nürnbergi kapuba zúdította volna a labdát.

A kegyelemdöfést – gondolták a vendégek – Jadon Sancho vitte be egy kapitális védekezési hiba után, de itt még nem volt vége a show-műsornak, a csereként beálló Julian Weigl állította be a 7-0-s végeredményt. S hogy mikor nyert utoljára a Bundesligában a Borussia 7-0-ra? Napra pontosan 32 évvel ezelőtt, 1986. szeptember 26-án. Úgy hisszük, arany betűkkel kerül ez a nap a klub történelemkönyvébe.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, …