Pletykafészek - Élő

Őrült mérkőzésen négy góllal fordított a Borussia

Átvette a vezetést a Borussia Dortmund a bajnokságban! Miután a Bayern pénteken kikapott a Herthától, a Dortmund előtt adott volt a lehetőség: a győzelem azt jelentette, hogy a csapat az élre ugrik. 2-0-nál vajmi kevés remény látszott erre, de aztán…

A Bayer taktikája azon alapult, hogy hagyták a labdát a Dortmundnak, majd nagy létszámú kontrával támadták le az ellenfelet. A 11. percig kellett várni az első dortmundi akcióra, akkor Pulisic tört be a büntetőterületre, és lőtt, de Hradecky karjával hárítani tudta a kísérletet. Igen ám, de addigra a Leverkusen már vezetést szerzett: Lars Bender szerzett labdát hátul, és indította meg Alariót, akitől Weiserhez vezetett a labda. A jól elhelyezett lövés húsz méterről végül a jobb alsóba vágódott, aminek köszönhetően hamar talpra ugorhatott a hazai publikum.

Volt idő, mikor úgy tűnt, hamarabb egyenlít a Dortmund, mint hogy a Leverkusen növeli az előnyét, hiszen a 36. percben Hradecky újfent hárított egy veszélyes kísérletet, Marco Reus tekert rá 25 méterről egy szabadrúgást. 3 perccel később azonban az őrizetlenül hagyott Tah megbosszulta a védelmi hibát, és magabiztosan növelte meg csapata előnyét. A mérkőzés statisztikája nem állt összhangban az eredménnyel, hiszen a kapuralövésekben ugyan vezetett a Leverkusen (6-5), de a Dortmund több párharcot nyert (51%), és többet is birtokolta a labdát (56%).

A szünetet követően Delaney helyett Dahoud folytatta a játékot, és a mérkőzés új fordulatot vett. A Leverkusen nyílt játékkal folytatta, aminek kis híján meg is lett az eredménye rögtön: Reus nem sokkal vétette el a kaput 12 méterről, miután Larsentől kapott egy remek labdát, de a túloldal sem tétlenkedett: Bürki az 50. percben Brandt kísérletét hárította, majd Volland próbálkozott az 55. percben, a kört pedig Havertz zárta két perccel később – mind eredménytelenül.

A 65. percben a vendégtábor örülhetett, egy kisebb tumultust követően Larsen pofozta a hálóba a labdát, majd szinte rögtön érkezett az egyenlítés: Reus és Sancho összjátéka pazar találatot eredményezett, amivel a Dortmund visszatért a mérkőzésbe. Az új lendület megtörte a Leverkusent, a frissen érkezett Alcácer bizonyította, miért tartott rá igényt a Borussia: a 85. percben ő szerezte meg Hakimi passzából a vezető találatot, mely győztesnek is bizonyult. Ritkán látott pillanat, mikor egy Barcelona és egy Real játékos egymást élteti, de Dortmundban erre is láthatunk példát… a végső kegyelemdöfést ezen a kaotikus mérkőzésen szintén Alcácer adta, aki a Leverkusen végső kísérleténél az üres kapura küldhette a játékszert, mely tökéletesen célt találva beállította a 4-2-es végeredményt.

A Dortmund ezzel nemcsak a győzelmet, a szurkolók hitét és a tabella első helyét is megszerezte, 14 pontjával egy ponttal a riválisok elég került. Folytatás a Monaco ellen a Bajnokok Ligájában, reméljük, hasonló sikerek fogják övezni a nemzetközi porond küzdelmeit is!

A mérkőzés összefoglalója:

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, …