Pletykafészek - Élő

3-0-val állt az élre a tabellán a Borussia

A szerdai játéknapon magabiztosan, 3-0-ás győzelemmel múlta felül az önmagához képest gyengélkedő riválist a Dortmund, így élre állt a Bajnokok Ligája csoportjában.

Döcögősen indult el az első játékrész, a vendégek az első percekben a védelemmel voltak elfoglalva elsődlegesen, majd védekezésükből kinyíltak, és több veszélyes helyzetett is teremtettek: ilyen volt Tielemans húsz méterről tett kísérlete a 19. percben, melyet Bürkinek kellett hárítani. Bár a Dortmund is híján volt a tempónak és pontosságnak, azért kellő veszéllyel éltek az ellenfél számára. A 33. percben Wolf labdája megtalálta Delaneyt a 16-os közelében, amit a dán rögtön továbbított az ezúttal kezdőként szereplő Alcácernek, ám a csatár kísérlete nem sokkal bár, de kimaradt. Hat perccel később már Wolf próbálkozott, de 14 méterről előtt megpattanó lövését Benaglio védeni tudta, ám a svájci hálóőr még a félidő vége előtt sérülést is szenvedett.

A BVB 60%-os labdabirtoklással, és 65%-os párharcgyőzelemmel zárta a félidőt, de a kijelzőn még 0-0 állt. Valóban úgy tűnt, hogy a Monaco annyira erős lesz, mint ahogy azt Favre megjósolta…

A második játékrészben a svájci taktikus cseréje újfent briliáns húzásnak bizonyult: a Wolf helyére érkező Bruun Larsen debütáló meccsén a számára ötödik, csapatának ötvenedik percében megszerezte a vezetést, miután a nemrég hosszabbító Sancho labdája tökéletes ütemben érkezett.

Innentől kezdve minden a Dortmundról szólt. Alcácer továbbengedte Piszczek keresztlabdáját, ami így Reusnál landolt, lövése pár centimétert tévesztett csak. A kapitány azonban így is törlesztett, kiharcolt egy büntetőt Glik szabálytalankodását követően, azonban a labda mögé áll Alcácer nem tudta értékesíteni a megítélt tizenegyest. Másodpercekkel később azonban újabb akció indult, Weigl hozta játékba Sanchót, de a fiatal brit játékos kísérlete nem ért célba.

Alcácer viszont “jóvátette” kihagyott büntetőjét, miután Reus lefülelt egy elrontott passzt, és kiugrasztotta a spanyolt, aki két védőt és Subasicot is átverve az üres kapuba lőtt balról a 72. percben. A hosszabbítás adta meg a kegyelemdöfést, Bruun Larsen ívelését Reus juttatta a hálóba a hosszabbítás perceiben, beállítva ezzel a 3-0-ás végeredményt, amivel a BVB az élre állt csoportjában.

A válogatott szünetet követően kétszer is az Atléticóval csap össze Favre együttese, alighanem ezen a két meccsen fog szinte minden eldőlni. Addig viszont szombaton az Augsburg vár fiainkra, és a bajnokságban is fontos a jó eredmény megtartása.

A mérkőzés összefoglalója:

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

A 92. percben szereztük meg először a vezetést – egyúttal a győzelmet is!

Sok nehéz pillanattal néztünk szembe a berlini elsőben. A Hertha már az elején óriási rohammal …