Pletykafészek - Élő

A második legjobb BL-rajtot vette a Borussia történelme során

A Borussia Dortmund 13. alkalommal szerepel az UEFA Bajnokok Ligája kiírásában, és mindig elérték a kieséses szakaszt, miután két győzelemmel nyitottak csoportjukban. A mérkőzés érdekességei következnek.

Tökéletes rajt: A BVB negyedik alkalommal kezdett úgy BL-kiírást, hogy kettőből kettő mérkőzést megnyert, és 2014/15 után újra kapott gól nélkül zárták az elejét (akkor a gólkülönbség eggyel jobb, azaz 5-0 volt). A másik két hasonló szezont az 1996/97-es, valamint a 97/98-asban produkálták, előbbinél a trófeát is magasba emelhették. A BVB mind a három esetben elérte a kieséses szakaszt.

Hazai győzelem: 2017. március 8-a óta ez volt az első győzelem hazai közönség előtt a Bajnokok Ligájában, akkor a Benficát múlta felül a csapat 4-0-ra. A legutóbbi négy hazai mérkőzésükből egy sem zárult végül győzelemmel.

Gólok? Garantálva! : A 3-0-ás Monaco elleni győzelem volt a 14. egymást követő európai, hazai mérkőzés, ahol a Dortmund legalább egy gólt jegyzett, ezzel beállítva a klub előző rekordját, amit 1987 és 1993 között állított fel.

Gólcsap: Marco Reus 26. találatát jegyezte 49 fellépésén nemzetközi színtéren klubszínekben. Minden kiírást figyelembe véve, már most hat gólnál és ugyanennyi gólpassznál jár!

Gólérzékenység: Három mérkőzés, négy gól! Paco Alcácer valamennyi dortmundi meccsén legalább egy gólt jegyzett ezidáig.

Álomszerű debütálás: A 20 éves Jacob Bruun Larsen megszerezte első nemzetközi gólját, majd rögtön gólpasszal is megspékelte. Első mérkőzésén!

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Fényes rekord a Signal Iduna Parkban – a mérkőzés érdekességei

Kemény (még ha a lövések aránya 15-8 volt is), de megérdemelt győzelmet aratott a BVB …