Pletykafészek - Élő

Gólokkal tarkítottnak ígérkezik az Augsburg elleni mérkőzés

Sűrű hónapnak néz elébe a Dortmund, hiszen hatszor is pályára lép októberben. Ebből egy már lement, és szerencsére a maradék ötből négy hazai környezetben zajlik, de nem lesz könnyű dolga Lucien Favre legénységének.

Rég írhattunk le ilyet, de annál nagyobb öröm: az első helyezett fogadja a nyolcadik helyen tanyázó bajor együttest. A Dortmund a Leverkusen elleni, csodába illő fordítással vette át a tabella vezetését, és ebben Dárdai Pál Herthájának is nagy érdemei voltak, miután 2-0-ra megverték a bajor rekordcsapatot. Az Augsburg jó formának örvend, a legutóbbi 10 meccsükön csupán egyszer nem jegyeztek gólt, igaz, valamennyi mérkőzésen legalább egyszer kapitulált is a védelem. A hazai együttes jelenleg az egyetlen veretlen klub (hét győzelem és két döntetlen valamennyi kiírást figyelembe véve), és a legjobb aránnyal bír az Augsburg ellen: 14 találkozóból csak egyszer veszítettek, igaz, a legutóbbi két dortmundi találkozó 1-1 lett a két együttes között. Az FCA a legutóbbi öt vendégségéből négyszer csent el pontokat.

Az eredmény, ami reméljük ezúttal más lesz…

Hazai pályán a Dortmund eddig masszív, mindhárom mérkőzését megnyerte, 14-2-es gólaránnyal, az Augsburg viszont idegenben döcög, legutóbbi hét idegenbeli mérkőzéséből csupán egyet nyert meg, augusztus 25-én a Düsseldorf ellen 2-1-re. Amire azonban büszkék lehetnek, az a Bayern ellen elért 1-1-es döntetlen, amivel jelezték: nem szabad leírni őket az otthonuktól távol sem. Ami viszont most aggasztó lehet számukra, az a dortmundi fölény: csak a Bayern rúgott eddig több gólt nekik (38 kontra 33), és kétszer is 4-0-ra, valamint egyszer 5-1-re kaptak ki a Sárga-Feketéktől, mikor nagyobb arányú pofonba szaladtak bele (ez utóbbin két játékos volt eredményes, Aubameyang triplázott, Reus pedig duplát tett a közösbe).

Volt egyszer egy Auba-tripla

A csapat ráadásul mentálisan is erős idén, hiszen háromszor is pontokat szereztek vert helyzetből, ráadásul a beépülő fiatalokkal is hatékony a gépezet (a Dortmund eddig öt olyan játékost játszatott, akik nem töltötték be a 21. életévüket!). Bár a menet hajtós, és a vezetőség is tisztában van a sűrű menetrend okozta fáradtsággal, mégis hisznek abban, hogy a most összerakott kirakós egyben van, és működik, így kár bolygatni az egyelőre bevált receptet. Persze, ha egy-egy láncszem kiesik, még mindig ott a kispad, ahol hasonló lelkes és kvalitásokkal bíró játékosok várakoznak…

Erős küzdelem várható szombaton is

A mérkőzést a stuttgarti Markus Schmidt fogja vezetni. A 45 éves sípmester immáron 13. alkalommal ténykedik olyan mérkőzésen, melyen a Dortmund is érintett, a legutolsó ilyen találkozó a Bayer Leverkusen elleni volt 2018 tavaszán – a dolog szépsége, hogy akkor is négy gólt rúgott a Borussia, igaz, akkor a védelem sem kapitulált.

Markus Schmidt

Holnap 15:30-kor kezdetét veszi hát a hetedik forduló számunkra is, ahol reméljük, továbbra is kitart a remek forma. Addig is zárásként tekintsük meg a lehetséges kezdőcsapatot, melyet a Dortmund kezdőoldala tett közzé. Nur Der BVB!

A lehetséges kezdőcsapatok

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

BVB – SCF | Egy pont a tarsolyban újfent, az utolsó pillanatban

Hiába küzdött a BVB, végül a pontért kellett mentenie az utolsó percben.