Pletykafészek - Élő

Újabb őrült mérkőzésen szerzett három pontot a Dortmund

Zsinórban negyedik győzelmét aratta hazai pályán a Dortmund a Bundesliga hetedik játéknapján, ezúttal az Augsburgot legyőzve egy lélegzetelállító mérkőzésen, mellyel megőrizte vezető pozícióját a nemzetközi szünet előtt.

Védekező felállás ide vagy oda, az Augsburg nem dőlt hátra és sodródott az eseményekkel. A 10. percben már figyelmeztettek, mikor Hahn tesztelte a védelmet, de a vendéglátók csak egyszer fenyegettek az első negyed órában. Sancho iramodott meg a jobb oldalon, aki visszapasszolt az érkező Reusnak, de a kapitány hiába volt őrizetlen, lövése tovaszállt. Hét perccel később már az Augsburg törte meg a gólcsendet, Max szabadrúgása Finnbogason lábán landolt, aki közelről a hálóba juttatta a labdát – más kérdés, hogy a gól előtt Hahn szabálytalankodott Reus-szal…

Az egyenlítésre adódott lehetőség a Dortmund előtt, Hakimi távoli kísérlete már védésre késztette Luthét, majd Zagadou fejese és Witsel érkezése is az utolsó pillanatban hárításra került a 25. percben. A Sárga-Feketék többször lőttek kapura (8-3), többet birtokolták a labdát, és több párharcot nyertek (58%), minden adott volt tehát a jó eredményhez, csak egy dolog nem: a gól.

A folytatás legelején rögtön két nagy esély hullott az Augsburg ölébe, Bürkinek rögtön egy fenomenális védéssel kellett jelentkeznie Gregoritsch kísérleténél, de az érkező Gouweleeuw sem volt eredményes. Az 53. percben Reus-szal szemben történt újabb szabálytalanság, amit a sípmester nem vett észre, a kapitány az akció sűrűjében került földre a büntetőterületnél Gouweleeuw által, akinek becsúszása mind labdát, mind lábat egyaránt ért.

A 62. percben Witsel a felezővonalnál szerzett labdát, majd remek passzal indította a jobb szélen Sanchót. A fiatal brit remekül ívelt középre, ahol a csodacserének kikiáltható Alcácer gondoskodott az egyenlítésről. A Dortmund nem állt le, Zagadou fejesét kellett előbb tisztázni a 69, percben, majd Alcácer lőtt kapu fölé Sancho remek passzából két percre rá. A túloldalon Finnbogason talált kapufát a 63. percben, majd Akanji blokkolta Caiubyt, de egy perccel később Max újfent megszerezte a vezetést az Augsburgnak.

Egy jó mérkőzés vált lenyűgözővé a 80. percben, mikor Guerreiro gyors szabadrúgásából Alcácerhez került a játékszer, aki 10 méterről lőve kiegyenlített. Négy percet kellett várni az újabb fordulatra, ekkor Götze lőtt éles szögből kapura sikerrel, megszerezve a vezetést! Ám az öröm csak három percig tartott, akkor Gregoritsch fejelt be egy szögletből érkező labdát a kapuba.

A Dortmund tovább hajtott, de Alcácer kísérlete a 89. percben mellé ment, rá egy perccel Witsel pedig centiméterekkel vétette el a kaput. Ám a sors még egy utolsó esélyt kínált a csapatnak, miután Hakimivel szemben szabálytalankodtak, a szabadrúgást elvégző Guerreiro labdáját pedig Alcácer lőtte be 23 méterről. 4-3! Kaotikus mérkőzés, kaotikus eredmény – de a pont a miénk!

A mérkőzés összefoglalója:

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, …