Pletykafészek - Élő

Tovább, a hitzfeldi úton…

Zsinórban negyedik alkalommal nyert a Borussia, ezeken 18 gólt lőve, és ötöt kapva, és immáron tíz tétmeccs óta veretlen idén a BVB. Favre előtt csupán egyetlen edző tudta megnyerni az első négy hazai mérkőzését a Dortmund élén: Ottmar Hitzfeld.

Történelmi szupercserék: A Bundesliga történetében először a Borussia Dortmund cseréi négy gólt szereztek egy mérkőzésen. Ezt csak a Bayern tudta felülmúlni, 2015 szeptemberében a Wolfsburg ellen beálló Robert Lewandowski egymaga jegyzett öt találatot.

Legerősebb pad: A BVB új ligarekordot állított fel: cseréik az első hét mérkőzés alatt kilenc találatot jegyeztek, ebből négyet csak az Augsburg ellen. Soha, egy csapat nem volt még ennyire eredményes ebben a mutatóban a Dortmund előtt.

Történelmi gólgép: Paco Alcácer 81 percet töltött a pályán eddig, é s hat gólt jegyzett – erre nem volt még precedens a Bundesligában. Továbbá a spanyol játékos az első a leverkuseni Pohjanpalo óta, aki padról beállva mesterhármast jegyzett a német élvonalban, azóta két év és egy hónap telt el. A legutóbbi dortmundi játékos, aki ezt elérte Norbert Dickel volt, aki 1988. szeptember 13-án triplázott a Hannover ellen.

Gólgazdag kezdés: Az első hét Borussia-mérkőzés összesen 31 gólt eredményezett, mindezt úgy, hogy benne van a 0-0-ás, Hannover elleni találkozó is. A Dortmund első öt hazai mérkőzését megnyerte egyaránt, melyek során 21 gólt jegyeztek!

Mérföldkő: Roman Bürki az Augsburg ellen 100. bajnoki mérkőzését játszotta a Dortmund színeiben.

A fordítás királyai: A Leverkusen és a Lipcse után az Augsburg ellen is fordítani tudott a Borussia 1-0-ás hátrányból, ráadásul utóbbi ellen kétszer is fordítottak az álláson.

Álomduó: Alcacer hat góljából hármat Jadon Sancho készített elő. Úgy tűnik, megvan a Bundesliga álompárosa…

Fiatalság: A Sárga-Feketék közel hét év után újfent a legfiatalabb csapatukkal léptek pályára, az átlag életkor 23,5 év volt. Az FCA kezdőjének átlagéletkora majd négy évvel idősebb volt, és jóval tapasztaltabb is: 950-630 volt az arány a pályára lépéseik számát figyelembe véve.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Fényes rekord a Signal Iduna Parkban – a mérkőzés érdekességei

Kemény (még ha a lövések aránya 15-8 volt is), de megérdemelt győzelmet aratott a BVB …