Pletykafészek - Élő

Négy góllal rázódott vissza a bajnokságba a Dortmund

A válogatott szünet nem törte meg a Borussia lendületét, sőt: áldozatul ezúttal a VfB Stuttgart esett, akik nulla lőtt gól mellett négyet kaptak a lendületes Borussiától.

A remek formát mutató Dortmund, mely előző négy tétmeccsét egyaránt megnyerte nem adott alább, rögtön a második percben megszerezte a vezetést (és mint kiderült, a győztes gólt is): A bal szélen megszerezve a labdát Larsen indította Reust, akinek ívelését Baumgartl állította meg – balszerencséjére azonban a kipattanó Sancho elé került, aki nyolc méterről nem hibázott, és vezetéshez juttatta a vendégegyüttest.

Az ezt követő percekben a BVB átadta a labdát a VfB-nak, de hiába, az első komolyabb veszélyre a 20. percig kellett várni, Gentner lövését azonban Bürki hárítani tudta. A Sárga-Feketék a már megszokott módon növelték a tempót, és a Stuttgart csak árnyékokat üldözhetett: a 23. percben ráadásul a második gól is megérkezett, Reus remek labdával szolgálta ki Piszczeket, akinek középre ívelését Alcácer nagyon okosan továbbította, így Reus tovább tudta növelni az előnyt – és ha már Alcácer, menetrendszerűen érkezett az ő találata is: Reus fülelt le egy Pavard passzt, amiből Paco újabb előnynövelést tudott kiaknázni. 3-0, és még csak a 25. percben járunk!

A félidőben a svábok 5-3-2-es formátumra váltottak, és kis híján visszahozták magukat a mérkőzésbe, de Gentner egy szögletet követően nem tudott végül a hálóba fejelni. Később Tommy és Ascacibar is megpróbálkozott a szépítéssel, de előbbi oldalhálót lőtt, utóbbi kísérletét pedig Bürki pazarul hárította. A Dortmund óvatosabb játékkal rukkolt elő, amivel Favre elégedetlen volt, hiszen ilyenkor jönnek elő a gyermeteg hibák, amiket tavaly is láthattunk, és a VfB mutatókban a Dortmund fölé nőtt – a Dortmund csupán kontrákból és egy veszélyes Hakimi helyzetből gazdálkodott a 75. percben. Mivel az elkövetkező három hétben a Dortmund még hat meccset játszik, érthető volt, hogy alacsonyabb fokozaton kívánják már lehozni az eredményt – igaz, erről Philippnek nem szóltak, aki öt perccel a vége előtt beverte az utolsó szöget a koporsóba, és megszerezte a csapat negyedik, egyben zárógólját is.

Rég láttunk ilyen kényelmes, de sima győzelmet, ami viszont biztos, hogy a jövő heti Bajnokok Ligája forduló előtt pontosan erre volt szükség – nem kisebb csapat következik, mint az Atlético Madrid, melyre jó formában készülhet Favre legénysége.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Fontos győzelmet arattunk a VfB Stuttgart felett hazai pályán

3-1-re győzött a Dortmund a Bundesliga 25. fordulójában, a Stuttgart nem bírta a nyomást a …