Pletykafészek - Élő

BVB – BSC | Elég lesz a dortmundi lendület a Hertha ellen?

Fővárosi napokat tartanak Dortmundban: szombaton a Hertha, szerdán pedig a kis tesó Union Berlin látogat a Signal Iduna Parkba. Lucien Favre együttese szenzációs formában játszik szinte a szezon kezdete óta, de Dárdai ismét egy kőkemény, ugyanakkor most már futballozni is tudó Herthát rakott össze.

Nem semmi, amit Dárdai Pál a Hertha Berlinnel művel, s mondhatjuk ezt akkor is, ha mi, magyarok tökéletesen tisztában vagyunk azzal, milyen pluszt adhat a korábbi magyar szövetségi kapitány mentalitása mindenkori csapatának. No, meg aztán taktikailag is rendben van a mi Palink, a Bild héten közölt elemzéséből kiderült, hogy az elmúlt öt hónapban 39 millió euróval nőtt meg a berlini keret értéke a mértékadó Transfermarkt szerint, amely nem kis részben köszönhető a fővárosiak remek bajnoki rajtjának.

A Hertha nyolc fordulót követően a tabella hatodik helyén tanyázik, öt ponttal lemaradva Lucien Favre veretlen csapatától, de ami ettől sokkal lényegesebb, hogy sikerült legyőzniük a Bayern Münchent hazai pályán, ami kis túlzással emberemlékezet óta nem jött össze nekik. Eddig egyszer akadt komolyabban porszem a berlini gépezetbe, de látva a Werder Bremen idei produkcióját, alighanem Dárdai Pál is könnyebben meg tudja emészteni a Weser-partiaktól elszenvedett vereséget.

Hogy mennyire jól rajtolt a berlini alakulat, jól jelzi hogy hat egységgel gyűjtöttek többet az idei szezonban eddig, mint tavaly a bajnokság ugyanezen szakaszában, Dárdai pedig olyan játékosokat húzott elő varázscilinderéből, mint a már hat gólnál járó Ondrej Duda, vagy a holland Javairo Dilrosun. Hogy mennyire nem számít a múlt, azt a már említett Bayern elleni győzelme is jelezte a Herthának, mindenesetre a Borussia a felek legutóbbi kilenc randevúja során csupán egyszer hagyta el vesztesen a gyepet, két szezonnal ezelőtt Berlinben kapitulált a sárga-fekete alakulat.

Ezt a meccset viszont a Signal Iduna Parkban rendezik, ahol idén több, mint tekintélyt parancsoló a BVB produkciója. Az eddig lejátszott hat tétmérkőzésen 25 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját a Favre-legénység, ami 4.2 gólos átlag meccsenként.

Ami a hiányzókat illeti, Lucien Favre biztosan nem számíthat Manuel Akanji és Marcel Schmelzer játékára, de a hét közben szintén pihenő Paco Alcacer játéka is kérdéses. A túloldalon Dárdainak is okozhatnak fejtörést a sérülések, Gersbeck, Torunarigha, Grujic és Kade sem bevethető.

A Borussia igazi erősségét mutatja, hogy idén már négy olyan találkozót is meg tudott nyerni, amelyen hátrányba került, de az is figyelemre méltó tény, hogy a Hertha legutóbbi tizennégy fellépése közül csupán egyszer maradt gól nélkül. Az nem valószínű viszont, hogy megismétlődik a BVB legnagyobb arányú Hertha elleni sikere: 1963. október 19-én 7-2-re nyertek a sárga-feketék. De hogy mire lesz elég az Atlético ellen begyűjtött lendület, szombat délután kiderül.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Jó széria a Gladbach ellen, létfontosságú mérkőzés előtt áll a BVB

Fináléhoz érkeztünk, a Borussia Dortmund a másik Borussiához, a Mönchengladbach-hoz utazik a szezonzáróban, azokhoz, akiket …