Pletykafészek - Élő

Német Kupa? 121. perc!

Két évvel ezelőtt a tizenegyespárbajig tartott a Dortmund és az Union Berlin küzdelme, és az idén még veretlen két együttes idén sem hagyta rövid időre a kimenetel eldöntését: Reus 121. percben szerzett találatával jutott tovább a hazai együttes. 

Mindkét együttes támadásai kimerültek a rögzített helyzetekben az elején, Philipp szögletből történő fejesét Gikiewicznek kellett hárítania, míg a túloldalon Hitz háromszor is próbára lett téve: Zulj szabadrúgása a 22. percben, Lenz 18 méteres kísérlete, mely kapufával végződött és Hübner 26. perces fejese mind megdolgoztatta a hálóőrt.

A Dortmund támadásépítése rendkívül pontatlan volt, ami annak is köszönhető, hogy nagymértékű csere történt a kezdőcsapatban, és az összeszokottság hiánya kiütközött. A 11. percben ráadásul cserélni is kellett, a lesérülő Diallo helyére Raphael Guerreiro érkezett.

Fél óránál járva a Dortmund kezdett belerázódni a mérkőzésbe, és a vezetést is megszerezte, miután Pulisic gyorsan reagált egy kipattanó labdára, és a kapuba kotorta azt. A lehetőség akkor adódott, mikor Dahoud íveléséből Kagava fejesét Gikievicz hárította, de hiába kotorta ki a gólvonalról, az érkező amerikai lecsapott a lehetőségre. Az Union stílusosan felelt, két perccel később Redondo alaposan próbára tette a kapufát kísérletével.

A statisztika végig a Dortmund mellett szólt, 15-4-es kapuralövési arány mellett 60-60 százalékban birtokolta a labdát és nyerte párharcait a csapat. Guerreiro az 53. percben ráadásul közel került ahhoz, hogy megnövelje az előnyt, de kísérletét hárították. A Dortmund nagyobb lelkesedéssel játszott, és egy közvetett szabadrúgást érdemeltek volna a 62. percben, miután Hakimivel szabálytalankodtak, ám a bíró továbbengedte, és ebből ki is egyenlített a berlini együttes: Lenz ugratta ki Zuljt, aki továbbított a frissen beállt Polter felé – a támadás sikerrel is zárult, Hitz tehetetlen maradt.

A sztárokkal a padon is képes volt a Sárga-Fekete együttes újra megszerezni a vezetést. Zagadou tisztázott egy labdát, és minden gyorsan történt ezután – különösen az ellenfél számára. Wolf megtalálta Kagavát, Kagava Philippet, majd Philipp Pulisiccsel játszotta ki a helyzetet, mielőtt jobbról eleresztett egy lövést a 73. percben – sikerrel. 10 perccel később 3-1 is lehetett volna az állás, ha Gikiewicz nem véd óriásit Philipp 20 méteres lövésénél. Ehelyett viszont a fővárosiak sokkoltak: Hitz kidobta a labdát, de Wolf elveszítette a légi párbajt, és újfent Polter szerzett találatot a 88. percben. Következhetett a hosszabbítás.

Hiába volt több lövési kísérlete a Dortmundnak (18-12), helyzetek terén a vendégek álltak jobban (8-5), és Hitz Hedlundot nagyon magabiztosan állította meg a hosszabbítás hatodik percében. A túloldalon Toprak vétette el a kaput Reus szabadrúgását követően a 110. percben, de a végső pillanatot Pulisic és Friedrich hozta el: az amerikaival szembeni szabálytalankodást 11-es és piros lap követte. Hiába volt a hősi küzdelem, Reus magabiztosan értékesítette a büntetőt, ezzel megpecsételődött, hogy csak egy büntető kerül rúgásra az este során. És ez az egy büntető, maga a büntető pontosan ugyanazt eredményezte, amit két éve is: nehéz, de dortmundi továbbjutást.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Kettőből kettő – A Liverpool fakót is legyőzte a Dortmund Amerikában

Lucien Favre mindenkinek adott játéklehetőséget, többen éltek is vele. Alcácer, Delaney és Jacob Bruun Larsen góljaival 3-2-re nyert a csapat a BL-győztes ellen.