Pletykafészek - Élő

Zsinórban hetedjére jut a legjobb 16 közé a Dortmund a Kupában

Zsinórban hetedjére jut a legjobb 16 közé a Dortmund a Német Kupában. A mérkőzés érdekességei következnek.

Berlin, Berlin! A legutóbbi két és fél évben negyedjére mérkőzött meg fővárosi klubbal, összességében pedig hetedjére a BVB a Német Kupában. A Dortmund mind a hét alkalommal nyerni tudott, legyen az ellenfél épp a Hertha, az Union, vagy a Tennis Borussia Berlin. Az Unionnal 2016-ban mérkőzött meg utoljára a Borussia.

Erős hazai forma: Legutóbbi 14 hazai mérkőzéséből csupán egyet vesztett el, és a legutóbbi nyolc hazai kupameccsét mind megnyerte a BVB. A legutóbbi hazai vereséghez 2009-ig kell visszamennünk, január 28-án a Werder Bremen nyert 2-1-re.

Hosszabbítás: A Német Kupában 33. alkalommal kényszerült túlórára a Borussia Dortmund, és ez volt a 11. győzelmük a hosszabbításban. Kilenc alkalommal került sor büntetőpárbajra, hét alkalommal pedig újrajátszották a találkozót, és csak hatszor hagyta el vesztesen a pályát a Sárga-Fekete együttes. A döntőket figyelmen kívül hagyva, hosszabbításban legutóbb 1994-ben kapott ki a Borussia, 6-3-ra a Kaiserslauterntől.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

46 gól: Moukoko 14 évesen rekordot döntött!

A szezonbeli, utolsó Duisburg elleni bajnokin Sebastian Geppert által irányított Borussia Dortmund U17-es csapata 6-0-ra nyert. Youssoufa Moukoko tiszteletre méltó rekordot állított fel.