Pletykafészek - Élő

Reus: “Vannak ilyen napok is, de ha te érsz fel a csúcsra, minden rendben van”

Sokat kellett várjon a Dortmund arra, hogy felülmúlja az Union Berlin, ám az utolsó pillanatban sikerült kiharcolni. Marco Reus, Marwin Hitz és Julian Weigl értékelte a találkozót a lefújást követően.

Marco Reus: “A büntető előtt tisztában voltam azzal, hogyha berúgom, valószínűleg továbbjutunk a következő körbe. Ennek fényében kellemes érzés volt, hogy sikerült értékesíteni és továbbjutni, különösen hazai közönség előtt. Nehezen bár, de teljesítettük a feladatot, és ez az, ami számít. Tény, hogy nem ez volt a legjobb játékunk, tudjuk, a Borussia Dortmundnak 90 perc alatt illik legyőznie az Union Berlint. Azt tudtuk, hogy kellemetlen ellenfélre számíthatunk,  és láttuk is, hogy nagyon effektíven és jól szervezetten játszottak. Vannak ilyen napok is, de ha te érsz fel a csúcsra, minden rendben van. Elemeznünk kell a történteket, szombaton újabb találkozó vár ránk, és szükségünk van az újabb három pontra.”

Marwin Hitz: “Kemény mérkőzés volt, de számítottunk rá. Komolyan vettük az ellenfelet, mindenki kellően felkészült, de egy olyan ellenfél ellen játszani, aki a másodosztályban elöl áll, nem egy könnyed séta. Talán beállíthattuk volna az eredményt a mérkőzés korai szakaszában is, de ez nem működött. A dolgunk ráadásul nehezebbé vált, különösen akkor, amikor a hármas sípszó előtt kiegyenlítettek, de a csapat szerencsére megőrizte a hidegvérét, s végül megérdemelten nyertünk.”

Julian Weigl: “Az Union egy kellemetlen ellenfél, aki meg tudja nehezíteni riválisai dolgát. 70.000 ember előtt is hozni tudták a formát – ők idejöttek, és élvezték ezt. Számunkra ott volt a nyomás, hogy muszáj nyerjünk. Boldog vagyok, hogy nyertünk, és még a büntetőrúgások előtt. Ami bizakodásra ad okot, hogy ebben a helyzetben sem veszítettük el a fejünket, fókuszban maradtunk, és meg tudtuk szerezni a győztes találatot.”

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Hazard: “A Dortmund csodálatos szurkolókkal rendelkezik”

A Borussia Dortmund második nyári szerzeménye, Thorgan Hazard nyilatkozott a klub hivatalos YouTube-csatornájának, amelyben személyes céljairól, és élményeiről beszélt.