Pletykafészek - Élő

Megvan az első vereség, de közel a továbbjutás a BL-ben

A Borussia Dortmund elszenvedte első (jogos) vereségét a szezonban, miután az Atlético otthonában 2-0-ra múlta felül a Sárga-Feketéket Diego Simeone együttese a negyedik játéknapon, de a vereség ellenére is, mely a 16. tétmeccsükön érkezett el, saját kezükben van a sorsuk, és a spanyolokkal szemben a fej-fej melletti eredményekben továbbra is előnyös pozícióban van a német együttes.

Nyílt találkozó volt az első fél órában a két együttes mérkőzése, melynek során a vendégek diktálták a tempót, és játékukkal igyekeztek bezárni az Atléticót a büntetőterületük környékére. A 21. percig kellett várni arra, hogy Bürki akcióba lendüljön, Correa 20 méteres kísérletét hárította. Az Atlético agresszíven játszott, a Realtól kölcsönzött Hakimi pár kemény rúgást össze is szedett. A 25. percig a spanyolok ötször, a Borussia egyetlen egyszer sem szabálytalankodott.

A Matracosok felpörgették a tempót, és a 33. percben törték meg a gólcsendet, mikor Luiz Felipe tört be a büntetőterületre balról, majd Saul Niguezhez passzolt, akinek lövésébe bár Akanji beleért, de borzasztóan, mivel egyenesen a hálóba pördítette a labdát. Az Atlético magabiztossága megnőtt, egyre jobban kezdték kihasználni a Dortmund labdavesztéseit. Bürki a 40. percben Filipe Luiz lövését hárította, majd Saul Niguez (41. perc) és Griezmann (43. perc) előtt is nagy lehetőség adódott a félidő előtt. A vendégek eközben szerencsésnek mondhatták magukat, hogy a 43. percben Piszczek blokkolása nem eredményezett büntetőrúgást.

A fényes rajt után a Borussia mindent megpróbált, hogy megőrizze az egy gólos hátrányt a félidő után: a hazaiak voltak a dominánsak a kapu előtt (kapuralövésben 11-1 volt az arány), igaz, a Dortmund volt a labdabirtoklásban toppon (67%)-ban, megmutatva, hogy az első félidő két különböző csapatot mutatott a pályán az első 30, és az utolsó 15 percben vendégrészről.

Favre a 60. percben ejtette meg első cseréjét, Guerreiro érkezett Pulisic helyére. A második félidő kísértetiesen hasonlóan kezdődött az elsőhöz hasonlóan, mígnem Correa oldalhálót talált a 61. percben. A 64. percben Alcácer ívelése Guerreiro felé volt a legígéretesebb helyzete a Sárga-Feketéknek, igaz, fejese elszállt a kapu felett. Az idő fogytával a BVB jobban kinyílt, amit az Atlético egy elvesztett labda megszerzésével ki is használt, Griezmann fejezte be az akciót és a mérkőzést is a 89. percben.

Szombaton újabb kihívás előtt fog állni a Dortmund, hiszen a Bayern érkezik a Signal Iduna Parkba 18:30-kor.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, …