Pletykafészek - Élő

Győzelem! Fordulatos meccsen nyerte a Der Klassikert a Dortmund

A Dortmund hatalmas mérkőzés előtt állva hatalmas mérkőzést játszott: a bajnokságot vezető együttes kétszer is felállt hátrányból, végül le is győzte a rekordbajnok Bayern Münchent a Bundesliga 11. fordulójában, melynek hála 4 ponttal vezet a Mönchengladbach, és 7 ponttal a Bayern München előtt!

A Bayern nagy nyomással indította a mérkőzést, beszorítva a Dortmundot, de a gól váratott magára. A Dortmund csak a labdaszerzések után kapcsolt magasabb fokozatra, a 10. percben Sancho és Bruun Larsen összjátéka volt veszélyes, majd a 16. percben Reus szerzett labdát Hummelstől, de Neuer eszén nem tudott túljárni. Hiába azonban a veszélyes hazai kontrák, az első gólt a vendégek jegyezték: Gnabry ívelését Lewandowski fejelte precízen a hálóba a 26. percben. A Bürki helyett védő Hitznek esélye se volt, holott a kapus nem tétlenkedett: a 33. percben Ribéry ellen védett hatalmasat. Hiába volt a Dortmund játéka jónak mondható, nem volt teljesen érdemtelen a bajorok vezetése.

Favre a második félidőre támadólag nyúlt bele a játékba, Dahoud érkezett Weigl helyett, és kis híján gólpasszt is adott, azonban Reus nem bírt el Neuerrel a végső mozzanatnál – illetve mégis, hiszen büntető született, amit a csapatkapitány értékesített is a 49. percben. Sokáig azonban nem tartott az öröm, hiszen Lewandowski duplázott, ezúttal Kimmich ívelését fejelte a hálóba az 52. percben.

A BVB ekkor sem tört meg, továbbra is játszotta játékot, az 58. percben óriási helyzetben Kimmich hárított a gólvonalról. Ezt követően érkezett Alcacer, aki rögtön nyomás alá helyezte a védelmet, ám hezitálása miatt Boateng tudott hárítani, majd a Bruun Larsenhez pattanó labdát Neuer hárította. Három perccel később Hakimi szerzett labdát Goretzkától, ám a megjátszott labdát Reus lőtte fölé. Két perccel később Dahoud ívelt jobbra, Piszczek pedig Reus felé továbbított, aki kísérletezett: ezúttal azonban sikerrel, jobb alsóba zúduló lövése magabiztosan pihent meg a hálóban, beállítva a 2-2-es eredményt ezzel. A teljes drámát a 72. perc hozta el, amikor Witsel egy tökéletes passzal indította Alcácert, és a spanyol remek ütemben ívelte Neuer fölött át a labdát a 73. percben. Csak a szokásos Alcácer!

A legutolsó pillanatban minden hazai drukkerben megfagyott a vér, hiszen Lewandowski újra betalált, azonban gólját érvénytelenítették les miatt. A győzelem így megmaradt, 3-2-re múlta felül Favre legénysége a Bayern együttesét. Csodálatos este volt!

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Bosszantó frankfurti döntetlen

A Borussia ezúttal is szenvedett idegenben, rengeteg hibával tarkított találkozón a hajrában bukott fontos pontokat az Eintracht Frankfurt otthonában.