Pletykafészek - Élő

Negyedjére nyert idén hátrányból a Borussia

Mintha két mérkőzést láttunk volna: az első játékidőben a Bayern lőtte szinte az összes kísérletet (6-1), a szünet után pedig a Dortmund jeleskedett (10-3). A BVB 125,5 kilométert, a bajorok 123,2-t teljesítettek, és a hazaiak 59 százalékban nyerték párharcaikat. 1480 megfeszített tempójú futás és 525 sprint történt a mérkőzésen, de csak 12 szabálytalanságot eredményezett a felek harca (4-8 arányban). A mérkőzés érdekességei következnek.

Erős akarat: A BVB negyedik győzelmét szerezte úgy, hogy hátrányban játszott, és másodjára szerzett úgy három pontot, hogy kétszer is az ellenfél vezetett – így ők a legjobbak a ligában a hátrányból felállás tekintetében.

Veretlenség: A történelem során másodjára fordul elő a Bundesligában, hogy a Borussia Dortmund 11 mérkőzés után veretlen – legutóbb 2002/03-ban álltak így Matthias Sammer vezetésével, akkor harmadik helyen zárták a bajnokságot.

Kényelmes előny: A Sárga-Feketék hét pontos előnnyel vezetnek a Bayern München előtt, a 2011/12-es szezon óta először.

Gólgazdagság: 11 mérkőzés, 33 gól. Ennél jobb mutató csak egyszer fordult elő a csapat történetében, 55 évvel ezelőtt ugyanekkor 36 gólnál járt az együttes.

Második esély: A 33 gólból 22-t a második félidőben jegyzett a csapat. A BVB félidei hátrányát győzelemmé varázsolta az Augsburg és Leverkusen ellen, míg Hoffenheimben döntetlenre tudtak menteni.

Formába lendülve: Marco Reus előbb hetedik, majd nyolcadik bajnoki gólját szerezte meg idén. Ez azt jelenti, hogy mind a tavalyi, mind az azelőtti szezont figyelve már most több gólnál jár, az elmúlt két idényben 7-7 góllal zárt. A Dortmund 11 lövéséből hatot vállalt magára (mindenkinél többet), és a Bayern ellen először duplázott a Bundesligában.

Formába lendülve 2.0: Alcácernek mindössze 218 percre volt szüksége, hogy nyolc bajnoki találatnál járjon, amivel átadta a múltnak Charly Dörfel rekordját, aki 519 perc alatt érte el ugyanezt a HSV színeiben 1963-ban. Paco egyszer lőtt kapura, és rögtön gólra is váltotta. A spanyol játékos mind a négy cserealkalmával betalált a Dortmundban, és hét gólnál jár cserególok tekintetében.

Kezdőcsapat: Julian Weigl a bajorok ellen kezdett eddig csupán a szezonban, az Augsburg ellen pedig szintén gólgazdag meccsen, 4-3-ra nyert a BVB.

Őrségváltás: Roman Bürki a kispadon ült a az Union Berlin ellen a Német Kupában, a Bayern ellen pedig sérülés miatt hagyta ki a találkozót. A Bundesligában először hagyott ki mérkőzést 2017. november 25 óta (akkor 4-4-et játszottunk a Schalkéval). Marwin Hitz helyettesítette a kapuban, aki most debütált a Borussia színeiben a bajnokságban. Ez volt a harmadik alkalom, amikor a győztes csapat tagja volt a svájci hálóőr.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Hummels minden párharcát megnyerte – a mérkőzés érdekességei

Mats Hummels hat évvel ezelőtti legjobbját múlta felül a Bajnokok Ligája nyitómeccsén a Barcelona ellen. …