Pletykafészek - Élő

Riválisbotlások mellett nyert újfent a Borussia a Mainz otthonában

Tökéletes fordulót zárt szinte a Dortmund, és remekül hangolt a Brugge elleni BL-fordulóra: 2-1-es győzelmével nemcsak megőrizte legalább 4 pontos előnyét a Gladbach ellen (holnap játszanak), de a Bayern botlásával (3-3) és a Lipcse vereségével (1-0) tovább nőtt előnye a riválisok előtt a Sárga-Fekete legénységnek.

A Dortmund az első játékrészben stabilan küzdött, jól védekezett labdavesztéseknél, és igyekezett feltörni a hazaiak védelmét. A kihelyezett nyomás meglátszott: 5-1-es kapuralövés, 75%-os labdabirtoklás és 93%-os passzpontosság virított a statisztikai adatokban az első játékrész közepén. A negyedik percben Zentner kellett, hogy hárítson, majd a 21.-ben Witsel lőtt 18 méterről, nem sokra rá pedig Reus fejese ment mellé kevéssel. A támadások mellett a védekezés is szerepet kapott, Bürki előbb Mateta (20. perc), majd Aaron (27. perc) akciójánál avatkozott játékba, és ez meghozta a hazaiak étvágyát, és ki is egyenlítették a kapura lövési arányt a félidei sípszó előtt (6:6).

A Mainz kibújt a házából, egyre korábban támadtak le, hibákat kényszerítettek ki, majd a helyzetek is érkeztek: Mateta 47. perces kísérlete veszélyes volt, öt percre rá pedig Latza lőtt oldalhálót. Ezt megelégelve Favre mester előhúzta a Jolly Jokert: a 64. percben érkezett Paco Alcácer, aki a változatosság kedvéért két percre rá meg is szerezte a vezetést Reus gólpasszából (akit Sancho indított). Csereként beállva ez volt a nyolcadik találata a frissen hosszabbított spanyolnak. Az öröm azonban nem tartott sokáig, a 70. percben Quaison rögtön egyenlíteni is tudott.

A rendre a második félidőben feltámadó Dortmund újfent megmutatta spirituszát, Lukasz Piszczek csodás mozdulattal a léc alá vágta a játékszert, 2-1-re módosítva az állást a 76. percben. Marco Reus a 89. percben kis híján bebiztosította a győzelmet, végül Piszczek nevéhez kötődik a győztes találat. A csapat remekül hangolt a szerdai BL-megmérettetésre, és a riválisok botlása is kényelmes helyzetbe hozta újfent Lucien Favre csapatát.


Videón az összefoglaló:

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

A 92. percben szereztük meg először a vezetést – egyúttal a győzelmet is!

Sok nehéz pillanattal néztünk szembe a berlini elsőben. A Hertha már az elején óriási rohammal …