Pletykafészek - Élő

Piszczek újfent eredményes volt, Alcácer csereként adja át a múltnak a rekordokat

A Borussia oroszlánrészt vállalt a labdabirtoklásban (63%), de a Mainz több volt, mint kemény ellenfél, többször lőttek kapura, mint a Sárga-Feketék (14-12). A mérkőzés érdekességei következnek.

Rekordstart: A Borussia Dortmund nem veszített az első 12 mérkőzésén a Bundesligában, ez történetének rekordja, és kényelmes előnnyel vezeti a bajnokságot.

Idegenbeli széria: Ez zsinórban a negyedik Sárga-Fekete győzelem volt idegenben. Legutóbb Jürgen Klopp vezetése alatt volt ilyen sorozata a csapatnak 2014 februárjában.

Dupla-gyorsaság: Paco Alcácer mindössze 237 perc alatt szerezte meg 9. találatát, amivel átadta a múltnak Gert Dörfel rekordját. A hamburgi játékosnak 565 percre volt szüksége ehhez az 1963/64-es szezonban.

Gólszerző cserék: A BVB 12 gólja cserejátékosok által született, ami azt jelenti, hogy már beállították a 2008/09-es szezonbeli rekordjukat, és még csak a 12. játéknapon vagyunk túl. Paco Alcácer ebből a 12-ből egymaga nyolcat vállalt, és ezzel csak Marcio Amoroso és Ewerthon tudta felvenni a versenyt annó.

Csapatmunka: Lukasz Piszczek a 15. dortmundi játékos, aki idén betalált, és ezzel vezetnek a ligában. A lengyel válogatott 2017 februárja után volt újra eredményes, azóta 40 mérkőzést játszottak le.

Biztos lábakon: A BVB legutóbbi kilenc mérkőzéséből hetet nyert meg Mainzban.

111. győzelem: Lucien Favre 111. alkalommal volt a győztes csapat edzője a Bundesligában.

Biztos jelenlét: Axel Witsel ért legtöbbször a labdához (111-szer), 95%-os pontossággal passzolt, és párharcai 67%-át nyerte meg.

Ritka félidei eredmény: Az idei kiírásban ez volt a második olyan mérkőzése a Dortmundnak, ahol félidőben 0-0 volt az állás. A másik ilyen találkozó a Hannover elleni kör volt a második fordulóban, ám ott egyáltalán nem is született gól.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Kobel volt a kulcsembere a brusztolós találkozónak – a mérkőzés érdekességei

Eső vize mosta Bajorország földjét, és elmosta a Dortmund előnyét is, miután az Augsburg kemény …