Pletykafészek - Élő

Szerdán eldőlhet a továbbjutásunk a Bajnokok Ligájában

Szerda este újra pályára lép a Borussia, a Club Brugge-t fogadjuk a Signal Iduna Parkban. A képlet egyszerű: ha nem veszítünk, biztosan továbbjutottunk. Ám arra is nyílik esély, hogy az első helyen zárjuk a csoportot már most…

Ami teljesen biztos: ha legalább döntetlent érünk el a brüsszeliek ellen, már borítékolható a továbbjutás, hiszen 10 pontos lesz a Dortmund, és az utolsó forduló eredményétől függetlenül a Brugge maximum 8, a Monaco pedig 7 pontot szerezhet. Abban az esetben azonban, ha a Dortmund 3 ponttal távozik, és az Atléticót legyőzi a botladozó Monaco (amire azért valljuk be, egyelőre kevés esély mutatkozik…), úgy a csoportelsőség is megvan az ötödik játéknapon. Siettetni persze nem szükséges semmit, Lucien Favre legénysége előtt a biztos továbbjutás zászlaja lobog, már csak a kéz kell, ami a magasba húzza ezt. A bvb.de oldalon közzétett számítások szerint még a Brugge is továbbjuthat, ám ennek esélye elenyésző: ha az Atlético mindkét hátralevő mérkőzését elveszíti, és a Dortmund nem nyer Monacóban, miközben kikap a belgáktól, úgy a brüsszeliek örülhetnek. Erre azért sok pénzt nem tennénk…

… már csak azért sem, mert a hétvégi bajnoki nem az öröm jegyében telt Belgiumban. A Brugge hazai pályán kapott ki 3-1-re a 13. helyen tanyázó Waregem-től, és számos sérülés sújtotta a csapat keretét. A jelenlegi hírek szerint Cools, Dennis, Diatta, Groeneveld és Vossen biztos nem játszhat, de Denswil és Vlietinck játéka is kérdéses. Hazai oldalon Schmelzer és Hitz tarkítják a sérültek listáját, de Lucien Favre vezetőedző áthidalta a hiányukat, így ereje teljében fogadhatja a BVB a brüsszeli gárdát, mely a hétvégén 2-1-es győzelmet aratott a Mainz otthonában, és az újfent botló Bayernnel szemben kilenc pontosra duzzasztotta előnyét – sőt, eddig a Mönchengladbach a Dortmund fő kihívója, mely négy ponttal lemaradva szorosan követi a csapatot.

A játékvezető Litvániából érkezik, a 40 éves Gediminas Mazeika fogja vezetni a találkozót. A sípmester harmadik alkalommal vezet találkozót a Bajnokok Ligájában. Munkáját Vytautas Šimkus és Vytenis Kazlauskas segíti, a gólvonal mentén pedig Donatas Rumšas és Manfredas Lukjancukas figyeli a játékot.

Nagyon biztató a Dortmund helyzete, de elkiabálni még semmit sem szabad – ahogy ezt eddig szépen abszolválta is a csapat az idei szezonban. A cél nem lehet más, mint a három pont, előre, a továbbjutásért! Nur der BVB!

 

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

A csapat bizonyítja, hogy minden áron nyerni akar

A válogatott szünet után megkezdődik az utolsó nagy hajrá a bajnoki címért folytatott versenyben. A Borussia és a Bayern azonos pontszámmal áll a Bundesliga élén az utolsó nyolc fordulót, a Favre-legénység a Wolfsburg elleni találkozóval nyitja meg a rohamot a salátástálért.