Pletykafészek - Élő

14 év börtönre ítélték a meccs előtt robbantó férfit – ez volt a célja

Az AP hírügynökség beszámolója szerint az Oroszországban született, német útlevéllel rendelkező Szergej W. két rendben elkövetett súlyos testi sértés és több ember ellen elkövetett kísérlet vádjával indult eljárás. A főügyész, Carsten Dombert életfogyig tartó börtönbüntetést kért a bíróságtól – végül a tárgyalás második napján 14 évre elítélték.

A férfi elmondta, nem akart senkit megölni a csapatbuszon tartózkodók közül, és ezt az ügyvédje, Carl Heydenreich is megerősített.

A kihallgatás során tanúként hallgatták ki az előző szezon végén visszavonuló Roman Weidenfellert, valamint a mostanra a rivális Mönchengladbachot erősítő Matthias Ginter könnyek között érkezett meg a tárgyalásra.

Az ügyészség megállapította, a 29 éves férfi célja az volt, hogy csökkenjen a Dortmund részvényeinek tőzsdei árfolyama, ami meghaladta volna az 500 ezer eurós (162 millió forintos) profitot is.

A tavaly áprilisi robbantásban a klub korábbi játékosa, Marc Bartra kézsérülést szenvedett, amit meg is kellett műteni. Mellette egy rendőr is súlyos sérülésekkel került kórházba, és a mai napig sem tud szolgálatot teljesíteni.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

Fényes rekord a Signal Iduna Parkban – a mérkőzés érdekességei

Kemény (még ha a lövések aránya 15-8 volt is), de megérdemelt győzelmet aratott a BVB …