Pletykafészek - Élő

Gólmentes találkozón vívta ki a továbbjutást a Borussia

Gólmentes, komolyabb akciókat mellőző találkozón érte el a továbbjutást a Borussia Dortmund. A masszívan védekező Club Brugge védelmét nem sikerült feltörni, de Bürki kapuja sem volt különösebb veszélyben.

Az első húsz percben a Dortmund 80%-ban birtokolta a labdát, de nem volt meg a kellő sebesség, így a brüsszeli védelem mindig ki tudta hozni a labdát a veszélyes helyzetekben. Két alkalommal ingott meg csupán a hátsó alakzat, mikor a 10. percben az Akanji-Reus-Pulisic trió összjátéka eredményezett lövést, Horvath azonban hárítani tudott. Fél óra elteltével még Reus tudott támadni, miután Akanji vett át egy hosszú labdát a védelem mögött, és továbbfejelte a csapatkapitánynak, aki kis híján egyedül maradt, de a bal kapufa mellett haladt el a labda kísérletét követően.

A félidőt követően nem változott a helyzet, a Dortmund tovább nyomott, de eredmény nélkül. Komolyabb helyzetre a 48. és 74. percben került sor, de mindkét alkalommal befejezetlenül maradt az akció. Ezzel a gól nélküli döntetlennel a csapat kivívta a továbbjutást, és hacsak nem születik meglepetés az utolsó fordulóban, a második helyről várhatjuk a sorsolást a legjobb 16 között.

Összefoglaló videó:

https://goal91.matchat.online/player/lDVIu8tOpA

 

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

A 92. percben szereztük meg először a vezetést – egyúttal a győzelmet is!

Sok nehéz pillanattal néztünk szembe a berlini elsőben. A Hertha már az elején óriási rohammal …