Pletykafészek - Élő

BVB – FCU | “Képtelenek voltunk felgyorsítani a játékunkat”

Mind Lucien Favre vezetőedző, mind a játékosok csalódottan nyilatkoztak a Brugge elleni, gól nélküli döntetlen után. A Borussia biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között, de minden bizonnyal csak csoport másodikként. Reakciók.

Lucien Favre: Akartuk a győzelmet, és végtére is, elértük célunkat, hiszen bejutottunk a legjobb tizenhat közé. A Brugge kiválóan védekezett és nagyon mélyen visszaállt. A labdajáratásunkban nem volt sebesség, ennek eredményeként nem is sikerült megbontani ellenfelünk védelmét. Képtelenek voltunk felgyorsítani a játékot, felvettük a Brugge által megszabott ritmust. Ellenfelünk túl sok időt fordított a védekezésre, gyorsabban kellett volna futballoznunk.

Michael Zorc: Részünkről ez nem volt egy jó meccs. Az első félidőben két száz százalékos ziccert is elpuskáztunk, a második félidőben viszont már nem is tudtunk veszélyeztetni. Ma nem volt meg a sebességünk ahhoz, hogy megnyerjük a meccset.

Marco Reus: Az volt a célunk, hogy megnyerjük a csoportot és ez továbbra is így van. Nem fogunk feltett kezekkel elutazni Monacóba, csak azért, mert már biztos a második helyünk. Bízunk benne, hogy a Brugge hasonlóan fog futballozni az Atlético ellen is, mint tette azt ellenünk. Egyébként is, továbbjutottunk, ez az ami igazán számít. Ennek ellenére persze nem vagyunk boldogok a ma esti teljesítményünktől, de számítottunk rá, hogy ez egy nehéz meccs lesz. Arra viszont nem számítottunk, hogy a Brugge ennyire vissza fog állni és a meccs során egyszer sem nyílik ki. Különösen az első félidőben járattuk lassan a labdát, így nem tudtunk hatást gyakorolni a találkozó alakulására, hiszen ők szinte hármas védvonalat húztak a kapujuk elé.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Benjamin Hoffmann: “Ez érzelemdús lesz!”

Kisebb, de nem érdemtelen kitekintéssel élünk az ifik felé: a Borussia Dortmund U19-es csapata 12:45-től játssza döntőjét a VfB Stuttgart ellen a német bajnokságban. A bvb.de interjút készített a trénerrel, Benjamin Hoffmannal a mérkőzés előtt.