Pletykafészek - Élő

Vissza a képernyőkre, Sárga-Feketébe öltözik a Sport TV a Freiburg ellen

Ma délután 15:30-kor olyanra lesz példa a magyar televíziózás történetében, amelyre nagyon régen láthattunk legutóbb precedenst: a Bayern München és a Borussia Dortmund is egy időben játszik meccset, mégis utóbbi meccsét adja a Sport TV. Az elmúlt hetekben szavazásra bocsátott kérdést mi nyertük, már csak ezért is illő lesz ma előrukkolni egy remek teljesítménnyel a Freiburg ellen.

A tavalyi szezonban lezárult egy éra, mikor kilenc egymást követő hazai győzelem után csak egy döntetlenre futotta a BVB otthonában az SCF ellen. Remélhetőleg ma új széria veszi kezdetét, hiszen a listavezető fogadja a 11. helyezettet. A Dortmund továbbra is veretlen a bajnokságban, és háromszor annyi győzelem szerepel a neve mellett, mint aktuális ellenfelének. A freiburgiak most ugyan összébb kapták magukat, és legutóbbi hat meccsükből csupán egyet veszítettek el, de ők várnak a leghosszabb ideje arra, hogy begyűjtsék a BVB skalpját. Egészen pontosan 2010 májusa óta.

Hazai pályán a Dortmund hatból öt mérkőzését megnyerte (a maradék egy döntetlen lett a Hertha Berlin ellen). A Freiburg idegenben pocsék formát mutat, legutóbbi 15 (!!) mérkőzéséből egyet nyert meg, 3-1-re múlta felül a Wolfsburg csapatát szeptemberben. Különösen nehéz dolga lesz a sérülések miatt is, hiszen amíg a Dortmundnál csak Wolf hiányzik, addig vendégoldalon Kath, Sallai, Kübler, Abrashi, Borrello, Höfler és Stanko játéka kérdéses. Kath és Sallai biztosan kiestek, az utóbbi ötös legalább edzésen részt tudott venni.

A Sárga-Feketék gólérzékenységére aligha lehet panasz, hiszen legutóbbi 34 meccsükön csupán két alkalommal maradtak gólképtelenek, ráadásul legutóbbi 10 meccsükből 9-et nyertek meg, 27-3-as gólkülönbséggel – igaz, a legutóbbi találkozó 2-2-vel zárult a Freiburg ellen. A Freiburg 13 alkalommal szerezte meg a vezetést a BVB ellen, de csupán kétszer tudta azt győzelemre váltani, ráadásul mindenki másnál többször veszítettek előnyből (hat alkalommal).

Statisztikák terén egy csapat a csúcson, egy csapat a padlón találja magát: a Dortmund nyerte meg legtöbb mérkőzését (9/12), valamint a legtöbb gólt rúgta (35), és a legkevesebbet kapta (10). Ezzel szemben a Freiburg osztozott legtöbbször a pontokon (5), és legutóbbi 11 mérkőzésén csupán egyszer nem kapott gólt. Csak a Mönchengladbach ellen fújtak be több büntetőt (5), mint a Freiburg ellen…

A mérkőzést Frank Willenborg fogja vezetni. Az osnabrücki, 39 éves sípmester második alkalommal fog fújni dortmundi mérkőzésen, az első ilyen alkalom tavaly volt, mikor a Stuttgart ellen játszott a csapat (2-1).

15:30-kor kezdetét veszi hát a mérkőzés, ezúttal végre a Sport 1-en megtekinthetően! A feladat adott, a BL-döccenő nem lehet akadály. Heja BVB!

Várható kezdőcsapatok:

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

A csapat bizonyítja, hogy minden áron nyerni akar

A válogatott szünet után megkezdődik az utolsó nagy hajrá a bajnoki címért folytatott versenyben. A Borussia és a Bayern azonos pontszámmal áll a Bundesliga élén az utolsó nyolc fordulót, a Favre-legénység a Wolfsburg elleni találkozóval nyitja meg a rohamot a salátástálért.