Pletykafészek - Élő

Reus és Alcácer találataival tartottuk itthon a három pontot

Reus büntetőből, majd csereként beállva Alcácer akciógólból szerezte a csapat két találat a 13. játéknapon a Freiburg ellen. A Dortmund így továbbra is veretlen hazai környezetben, ráadásul előnyét is tartja a tabellán.

A Borussia uralta a játékot, az első félidőben 68%-os labdabirtoklást felmutatva, de az ellenfél védelme kitartott – igaz, másra se nagyon futotta. 80 másodperc elteltével a Dortmund máris fenyegetett, de Sancho 16 méterről érkező lövését Schwolow hárítani tudta. A 24. percben Heintzre szegeződtek a szemek, aki Sancho beadásánál belenyúlt a labdába, kis híján tökéletessé téve Götzének a helyzetet, de a támadó végül elvétette a kaput. Nem sokkal később Bruun Larsen ívelt a kapu elé, de mind Reus, mind pedig Götze fennakadt a védelmen.

Egy kényszerű cserét követően (Zagadou helyére érkezett Toprak) Sancho tört be jobb oldalt Heintz mellett, ám a védő hibázott, és tizenhatoson belül szabálytalankodott. Willenborg hezitálás nélkül fújta be a büntetőt, melyet Reus nagyon higgadtan érvényesített a 40. percben. Alig egy percre rá majdnem jött a válasz is: Gondorf távoli szabadrúgása a lécen csattant, így éppen megmenekült a Borussia az egyenlítéstől.

Alig indult útjára a labda a második játékrészben, Reus kis híján tovább növelte az előnyt, de a hibázó vendégek adta lehetőséget Scholow védeni tudta. A BVB továbbra is uralta a mérkőzést, de komolyabb támadásoknak nem lehettünk szemtanúi a 79. percig, amikor Piszczek egy óriási kapufával tudatta, hogy nem kívánnak egy gólnál megállni. Ezt a hosszabbítás perceiben el is döntötték: a lengyel hátvéd csodálatos gólpasszal hozta helyzetbe a csereként domináló Paco Alcácert, és a spanyol válogatott ki is használta a lehetőséget, ezzel beállítva a 2-0-ás végeredményt.

A mérkőzés összefoglalója videón:

 

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, …