Pletykafészek - Élő

Delaney: …talán nem ez volt a legelőnyösebb oldalunk

Mind a játékosok, mind az edző elégedett volt az eredménnyel, de a teljesítmény kapcsán már voltak kritikus hangok a Freiburg elleni találkozót követően. “Nem volt könnyű, és talán nem ez volt a legelőnyösebb oldalunk” – mondta ennek kapcsán Thomas Delaney. A mérkőzés reakciói következnek.

Thomas Delaney: “Jól teljesítettünk ma. Nem volt könnyű, és talán nem ez volt a legelőnyösebb oldalunk. Sokat harcoltunk, de pozitívak is maradtunk egyúttal, én elégedett vagyok. Ez hétről-hétre egyre nehezebb, rengeteget futunk és dolgozunk, viszont ez jól is működik. A Freiburg erősen védekezett, és mindig benne van egy kontra veszélye a játékukban. A második gól után kicsit lehiggadtunk, elég későn sikerült értékesítenünk.”

Marco Reus: “A pontokon kívül, melyeket bezsebeltünk, semmi mást nem nyertünk. Koncentráltak maradtunk. Ha olyan meccseket nyersz meg, mint a mai, akkor a tabella tetejénél maradhatsz. A Freiburg a Brugge-höz hasonlóan mélyen védekezett. Ha a második félidőben az elején meglövöm a második gólomat, alighanem kivettük volna a szelet a Freiburg vitorlájából – az 1-0-ás vezetés mindig veszélyes, különösen úgy, hogy megmutatták Münchenben: képesek egyenlíteni. Paco viszont megint formában volt, és győzelemhez segített minket. Nagyon boldogok vagyunk, hogy újra győzelmet ünnepelhettünk az elmúlt pár fárasztó hetet követően.

Roman Bürki: “A helyzetünk hasonló volt a szerdaihoz: az ellenfelünk mélyen védekezett, és kontrákra rendezkedett be. A Freiburg nem teremtett veszélyes helyzeteket, mindenesetre boldog voltam, amikor kettőre nőtt az előnyünk, hiszen az egy gólos előny mindig veszélyes. Nehéz volt úgy játszani az első félidőt, hogy néma volt a stadion, viszont jól teljesítettünk, és jól hoztuk ki a labdákat. Összességében elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, és győzelmünkkel.”

Ömer Toprak: “Nagyon nehéz lesz, tudtuk ezt a meccs előtt. A Freiburg Bayern elleni eredménye figyelmeztető volt, de szerencsére jól teljesítettünk.”

Lucien Favre: “Nem volt egyszerű. Nagyon türelmesnek kellett lennünk, és rengeteg passzt kellett játsszunk, hogy helyet találjunk. A Freiburg nagyon összeszedetten védekezett, és most van pár részlet, amin dolgoznunk kell következő szombatig.”

 

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Hazard: “A Dortmund csodálatos szurkolókkal rendelkezik”

A Borussia Dortmund második nyári szerzeménye, Thorgan Hazard nyilatkozott a klub hivatalos YouTube-csatornájának, amelyben személyes céljairól, és élményeiről beszélt.