Pletykafészek - Élő

13. meccsnap – 13. büntető!

Az SC Freiburg koncentráltan védekezett, és kevés helyzetet engedett ellenfelének. A Dortmund csupán 11 alkalommal tudott kapura lőni, de emellett a védelemben jeleskedett: a Freiburg csupán ötször lőtt kapura, és csak egyszer a második félidőben. A mérkőzés érdekességei következnek.

Biztonság: A 13. játéknapon Marco Reus 13. bajnoki büntetőjét lőtte, és ebből 11-et váltott gólra, a mostanival együtt.

Hatékony csere: Paco Alcácer kilencedik gólját lőtte a padról beszállva, amivel már most beérte a freiburgi Nils Petersen rekordját 2017-ből, és Ioan Viorel Ganeáét 2003-ból (Stuttgart). A spanyol játékos mind a hat alkalommal eredményes volt, amikor csereként beszállt. A kilenc csereként szerzett gól egyben klubrekord is, Amoroso és Ewerthon csúcsát adta át a múltnak ezzel.

Gólpasszkirály: Jadon Sancho a dortmundi kapura lövések terén nyolcban volt jelen, kiharcolta a büntetőt, és kulcsembere volt a második találatnak is. Az angol játékos immár kilenc gólpasszal büszkélkedik, korábban egy dortmundi játékos sem érte ezt el 13 mérkőzés alatt.

Labdavonzó: Axel Witsel 143-szor ért a labdába, ezzel abszolút csúcstartó a szezonban a Dortmund játékosait figyelembe véve.

Labdabiztosság: A dortmundi passzok csupán hét százaléka nem a megfelelő emberhez ért el.

Sorozat: A Dortmund zsinórban 15. alkalommal játszott úgy a Freiburggal, hogy nem veszített, és csupán kétszer hullajtott pontot ebben a szériában.

Széria: A Dortmund legutóbbi kilenc bajnokijából nyolcat megnyertek, a lehetséges 27-ből 25 pontot szerzett, és jövő héten Gelsenkirchenbe nagy magabiztossággal érkezhet.

 

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Kobel volt a kulcsembere a brusztolós találkozónak – a mérkőzés érdekességei

Eső vize mosta Bajorország földjét, és elmosta a Dortmund előnyét is, miután az Augsburg kemény …