Pletykafészek - Élő

Győzelem a Derbin, Delaney és Sancho tette le névjegyét a Veltinsben!

Derbigyőzelem, bajnoki éllovasság – ünneplésre fel! A Dortmund legyőzte fő riválisát, a Schalkét 2-1-re a 14. játéknapon, így a 153. Ruhr-vidéki derbi győzelemmel zárult, és tovább folytatódik a csapat veretlenségi sorozata a bajnokságban.

Nagy intenzitással és szenvedéllyel rajtolt el a mérkőzés, és már az első félidőben villant nem egyszer a sárga lap. Első körben Piszczek került fel a bíró kártyájára, majd a túloldalról Oczipka és Sané kapott figyelmeztetést. Gólok terén sem kellett sokat várni: Hakimivel szemben szabálytalankodott Schöpf, majd Reus szabadrúgásából Delaney fejelt a hálóba, aki megszabadult a védőjével, és hat méterről bólinthatott a hetedik percben. Hakimi és Alcácer is próbálkozott rögtön a félidőben, a 15. percben azonban sikertelenül jártak.

A nyitó percekben a Schalke nem tudott kialakítani komoly lehetőségeket, de a 28. percben szögletből kis híján betaláltak, de Bürki remek megmozdulással hárítani tudott. Az egyensúly kissé megváltozott a kezdetekhez képest, a Dortmund dominált, a jól funkcionáló Schalke pedig megakadályozta a Dortmundot abban, hogy megnöveljék az előnyüket, így 1-0-ás előnnyel vonultak szünetre a felek.

Ahogy az óra a 60. percet mutatta, Reus és Harit között kontakt alakult ki a büntetőterületen belül, és a VAR használatát követően Siebert a büntetőpontra mutatott. Caligiuri magabiztosan értékesítette a tizenegyest, így kiegyenlítődött az eredmény. A Schalke továbbra is mélyen védekezett, a Dortmund pedig szenvedett abban, hogy veszélyes területen szerezzen labdát. A kulcspillanatot Sancho hozta el, aki bal szélen kitörve a csereként beállt Guerreiróval összejátszva higgadtan kilőtte a távoli sarkot a 74. percben. Reus öt perccel később lezárhatta volna a mérkőzést, de Fährmann remek reflexeinek hála hárítani tudott. A 85. percben még Guerreiro tudott veszélyeztetni, míg a túloldalon elhaltak a támadások, így 2-1-es győzelemmel zárta a derbit a Borussia Dortmund!

 

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, …