Pletykafészek - Élő

Félgőzzel a biztosra – a Monaco otthonában zárjuk a csoportkört

Ma kerül sor a Bajnokok Ligájában az utolsó csoportkörös fordulónkra, a Monaco otthonába utazott el a csapat, hogy lezárja ezt a fejezetet. A biztos továbbjutás már megvan, az első helyhez csodára lenne szükség, így Lucien Favre is takaréklángra vette a névsort.

Ahhoz, hogy a csoport élén zárjuk a fordulót, arra lenne szükség, hogy a Brugge legyőzze az Atléticót, és nekünk is győzelmet kell aratnunk a Monaco otthonában. Túl nagy tétje ennek fényében egyik csapatnak sincs, hiszen a Monaco eredménytől függetlenül is az utolsó helyen zárja a csoportkört, ráadásul mutatóik borzalmasak: legutóbbi 13 európai mérkőzésükből egyet sem nyertek meg, és csak három esetben szereztek pontot – ráadásul pont a Dortmund ellen, az ominózus bombatámadás utáni párharc során, ahol 3-1-es győzelmet arattak a Hercegségbeliek még 2017 áprilisában. Rotálásban viszont élen áll a csapat, az elmúlt öt meccsnapon 28 különböző játékost vetett be, amivel az élen jár a BL-ben résztvevő csapatok között.

A német csapatok ellen pozitív mérlege van a csapatnak, hiszen öt győzelem, három döntetlen és két vereség a csapat statisztikája. A közelmúltban ez annyira nem jött be viszont, hiszen legutóbb a Lipcse ellen 4-1-re kaptak ki hazai környezetben a csoportkörben a tavalyi kiírásban. A Dortmund idén tovább növelte a szakadékot a két nemzet csapatai között, hiszen 3-0-ra győzte le hazai pályán a Monacót, és minden csapatot felülmúlt egyszer a BVB.  A spanyolok elleni 2-0, és a Brugge elleni döntetlen már fájó pont volt, de a főbb cél végső soron teljesítésre került. Gólok tekintetében egyáltalán nem lehet panasz a csapatra, de ha most sem talál be, a 2015-ös teljesítményhez hasonló zárást produkál, akkor két egymást követő meccsen  nem törte meg a gólcsendet a Borussia. Ennél rosszabb sorozatot már elég régen, 1967-ben és 1983-ban produkált a csapat, akkor három egymást követő meccsen nem sikerült feltörni az ellenfél védelmét.

Lesz egy visszatérőnk is, hiszen Diallo a Monacóban játszott 2014 és 2017 között, ám a Ligue 1-ben mindössze 10 mérkőzésen lépett pályára. Hogy ki fog játszani, az viszont kérdéses: vendégrészről több játékos is otthon maradt, így Reus, Sancho, Witsel, Larsen, Delaney, Piszczek és Zagadou sem utazott el Monacóba, míg a hazaiaknál még többen hiányoznak: a Transfermarkt adatai szerint nem kevesebb, mint tíz játékos nem bevethető sérülés miatt, és még vannak kérdőjeles játékosok is. Hogy kit állít ki Thierry Henry, az egy nehéz kérdés, talán még mag a tréner is visszatér egy meccsre a csapat megmentése érdekében…

Hogy mi lesz pontosan a találkozó sorsa, arról a 21 órától kezdődő mérkőzésen kaphatunk választ. A cél természetesen ugyanaz: 3 pont! Heja BVB!

 

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Sárga-Feketék és Királykékek, avagy érkezik a 154. Ruhr-vidéki derbi!

Nincs még egy bajnoki mérkőzés, ami akkora felhajtással és érzelmekkel jár, mint a Ruhr-vidéki derbi, …