Pletykafészek - Élő

ASM – BVB | Guerreiro és a Brugge is kellett a csoportgyőzelemhez

A Borussia végtelenül magabiztos játékkal, simán győzte le a Monacót a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, s mivel a Brugge a Borussia után az Atléticót is nulla gólon tartotta, a Favre-legénység megnyerte csoportját.

Alaposan felforgatott kerettel utazott el Monacóba a BVB, Lucien Favre több kulcsjátékosának is pihenőt adott (Reus, Delaney, Piszczek, Zagadou és Larsen sem utaztak el), ami nem csoda, hiszen egy hét alatt három Bundesliga-találkozó vár a sárga-feketékre. Ezzel együtt egy pillanatig sem volt kérdéses, ki nyeri meg a mérkőzést a II. Lajos Stadionban, a Dortmund éppen annyit adott ki magából, amennyire szükség volt a sikerhez.

Az már az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy a Monaco a kvartett utolsó helyén zár, éppen ezért Thierry Henry is főként olyan játékosoknak adott lehetőséget, akik nem számítanak alapembernek, több tinédzser is belekóstolhatott a Bajnokok Ligája hangulatába.

Mindössze tizenöt percet kellett várni az első dortmundi gólra, ekkor Philipp szolgálta ki remekül a középen berobbanó Guerreirót, a portugál pedig nem is hibázhatott olyan közelről. Azt persze nem lehet mondani, hogy lehengerlő támadó játékkal rukkolt volna elő a Borussia, s a hajráig nem is sikerült újabb találatot bevinnie a franciák kapujába, ekkor ismét Guerreiro volt eredményes.

A 2-0-s győzelem persze önmagában nem lett volna elegendő a csoport elsőség megszerzéséhez, ám a Brugge ott folytatta az Atlético ellen, ahol Dortmundban abbahagyta, a spanyoloknak sem sikerült feltörni a belga reteszt, a döntetlen pedig azt jelentette, hogy a madridiak és a Favre-legénység azonos pontszámmal fejezik be a csoportkört. Az egymás elleni mérleg ugyanakkor a Dortmundnak kedvezett, így a BVB megnyerte csoportját.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolását hétfőn rendezik, a Dortmund a Tottenham, Liverpool, Ajax, Lyon, Roma, Manchester United hatosból kap ellenfelet.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

6-1-es mészárlás után csoportgyőztes a Dortmund U17!

A Borussia Dortmund U17-es csapata 6-1-re kiütötte az Arminia Biefeledet, és egy fordulóval a vége előtt bebiztosította első helyét a nyugati-csoportban.