Pletykafészek - Élő

BVB – SVW | A szórakoztatás garantált

Általában nem fukarkodik az izgalmakkal és a gólokkal a Werder Bremen és a Borussia Dortmund, amikor farkasszemet néz egymással a Bundesligában. Nincs még egy párosítás a német élvonalban, ahol többször sikerült volna fordítania a hátrányba kerülő gárdának, az előző száz(!) összecsapásból pedig mindössze három alkalommal maradtak gól nélkül a felek.

Sűrű hét áll a Borussia előtt, hiszen szombat este fél héttől az idényt remekül kezdő, majd visszaeső, aztán újra magára találó Werder Brement fogadja a Signal Iduna Parkban, kedden a Fortuna Düsseldorf otthonában lép pályára a hétközi fordulóban a csapat, hogy aztán a következő szombaton megmérkőzzön a legfőbb rivális Mönchengladbachhal.

A BVB továbbra is veretlenül vezeti a Bundesligát, hét ponttal megelőzve a másik Borussiát, Lucien Favre csapata az egyetlen a ligában, amely még nem szenvedett vereséget. A Werder hatalmas fejlődésen ment keresztül a nyár folyamán, jelenleg 21 pontjuk van, ez majdnem kétszer annyi, mint amennyivel a bajnokság ugyanezen szakaszában rendelkeztek tavaly.

A sárga-fekete henger megállíthatatlannak tűnik a Bundesligában és különösen a Signal Iduna Parkban, ezt támasztja alá, hogy az összes hazai mérkőzésén eljutott legalább két gólig ebben az idényben. A hatodik brémaiak ellenben nem tündökölnek vendégségben, legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésükből csak egyet tudtak megnyerni – október végén Gelsenkirchenben.

Talán még sokan emlékeznek arra, hogy a Werder ütötte be Peter Bosz dortmundi pályafutásának koporsójába az utolsó szeget tavaly ősszel, amikor 2-1-re nyerni tudott a Signal Iduna Parkban, de az azt megelőző tíz Dortmundban lejátszott Borussia-Werder összecsapást egytől-egyig a BVB nyerte meg.

A Dortmund eddig 159 gólt hozott össze a Werder Bremen elleni mérkőzéseken, a legnagyobb arányú dortmundi győzelemhez azonban egészen 1980-ig kell visszamennünk az időben, akkor 5-0-ra nyertek a sárga-feketék.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

6-1-es mészárlás után csoportgyőztes a Dortmund U17!

A Borussia Dortmund U17-es csapata 6-1-re kiütötte az Arminia Biefeledet, és egy fordulóval a vége előtt bebiztosította első helyét a nyugati-csoportban.