Pletykafészek - Élő

F95 – BVB | Nem becsülhetjük le a Düsseldorfot!

Már csak azért sem, mert nem is olyan rég a Bundesliga újonca három rúgott góllal és egy szerzett ponttal távozott Münchenből.

Idei utolsó előtti mérkőzését játssza kedd este, a Bundesliga 16. fordulójában a Borussia Dortmund. Lucien Favre együttesének hat nap alatt három fellépése is akad, az első kanyart pedig sikerrel vette szombaton a Werder ellen.

Lucien Favre azonnal figyelmeztet, a Fortuna bizony jó néhány figyelemre méltó eredményt elért már ebben a szezonban, nyertek 2-0-ra a Freiburg ellen, amely előzőleg a Lipcsét simázta le, és a Herthát is 4-1-re verték – akikkel mi csak 2-2-t játszottunk – emlékeztetett a svájci mester.

Persze a Borussia mestere hozzáteszi, ez még nem jelenti azt, hogy a Düsseldorf lenne a kedd esti mérkőzés favoritja, de azért semmiképpen nem becsülik le az újoncot, amely bár jelenleg csupán a 16. helyet foglalja el a Bundesliga tabelláján, egyáltalán nincs elérhetetlen távolságban számára a középmezőny, hogy ne menjünk tovább, a 13. pozíciótól mindössze egy győzelem választja el őket.

“Legalább hét-nyolc tiszta helyzetet dolgoztak ki a Mainz elleni vereségük során. Megvolt a világos tervük, annak ellenére, hogy nem nyertek” – utalt vissza Favre a Düsseldorf előző mérkőzésére. “Nagyon jól felépítették magukat, tudják azt, hogy mire képesek és azt is, hogy mire nem” – teszi hozzá Michael Zorc sportigazgató. És valóban, a Düsseldorf játéka az önismereten és a képességek hatékony kihasználásán alapul. Megnehezítik ellenfeleiknek a helyzetek kialakítását, elől pedig szélvész gyors támadóikkal, mint amilyen például Lukebakio, mindig készen állnak a kontrákra.

Egy biztos, Lucien Favre kedd este – és már ebben az évben sem – számíthat Dan-Axel Zagadou, míg Jakob Bruun Larsen játéka kérdéses, a dán szélső a Schalke elleni derbin szedett össze egy kisebb térdsérülést. A svájci tréner azt is elárulta szokásos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján, hogy az “angol hét” miatt egy-két helyen biztosan változtatni fog kezdőcsapatán a Werder elleni meccsen látottakhoz képest.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Sárga-Feketék és Királykékek, avagy érkezik a 154. Ruhr-vidéki derbi!

Nincs még egy bajnoki mérkőzés, ami akkora felhajtással és érzelmekkel jár, mint a Ruhr-vidéki derbi, …