Pletykafészek - Élő

BL: teljesen kiegyenlített párharc vár ránk

A Borussia a Tottenhammel találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében – derült ki a hétfői sorsoláson. A továbbjutási esélyekről nehéz egyelőre nyilatkozni, de vélhetően az egyik legkiegyenlítettebb párharcot fogja látni a Wembley (vagy a felújított White Hart Lane) és a Signal Iduna Park közönsége egyaránt.

Hetedik alkalommal nézhet farkasszemet angol csapattal a Dortmund az európai kupaporond egyenes kieséses szakaszában, s mivel Lucien Favre együttese megnyerte kvartettjét, így annyi helyzeti előnye van, hogy hazai pályán játszhatja a visszavágót a Tottenham ellen 2019. március 5-én. Az első felvonásra február 13-án kerül sor Angliában, s abban mindkét fél egyetért, hogy rendkívül kiegyenlített ütközetek következnek.

“A Bajnokok Ligája kieséses szakaszának minden egyes mérkőzése nagyon nehéz. Jelenlegi állás szerint 50-50 százalék az esélye mindkét csapatnak a továbbjutásra” – mondta Hans-Joachim Watzke a sorsolás után.

Ha csak a BVB és az angol csapatok közös európai történelmét vesszük alapul, az is alátámasztja a vezérigazgató állítását. A sárga-feketék eddig háromszor véreztek el angol csapat ellen az európai kupaporondon akkor, amikor már a kiesés volt a tét, három alkalommal viszont a dortmundiak örülhettek: 1966-ban a West Ham, 1997-ben a Manchester United, 2016-ban pedig a Tottenham hajolt meg a sárga-fekete sereg előtt.

A Tottenham jelenleg a harmadik helyet foglalja el a Premier League tabelláján, a csoportkörből pedig vért izzadva jutott tovább a Barcelona mögött, két győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel. “1-1-es döntetlent értek el Barcelonában, ez minden, amit el kell mondanom arról, hogy milyen erősek” – tette hozzá Lucien Favre. Éppen ez a döntetlen – no, meg az Inter hollandiai pontvesztése kellett ahhoz, hogy megcsípjék a csoport második helyét, de így is csak kedvezőbb egymás elleni mérlegüknek köszönhetően előzték meg az olaszokat.

“Kaphattunk volna könnyebb sorsolást, de azt hiszem, hogy kaphattunk volna egy kicsit nehezebbet is. Minden szempontból izgalmas párharc előtt állunk” – mondta Michael Zorc. “Azt hiszem ez egy nagyon kiegyenlített csata lesz. A felek nem is olyan régen, 2016-ban találkoztak az Európa-ligában, persze azokból a találkozókból nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket, hiszen azóta jelentősen átalakult a Borussia kerete. Akkor egyébként kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel lépett tovább a BVB.

A tökéletes végszót Watzke mondta ki: “Tovább akarunk jutni!” És ez így is van rendjén.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

6-1-es mészárlás után csoportgyőztes a Dortmund U17!

A Borussia Dortmund U17-es csapata 6-1-re kiütötte az Arminia Biefeledet, és egy fordulóval a vége előtt bebiztosította első helyét a nyugati-csoportban.