Pletykafészek - Élő

Fájó meglepetés, a Dortmund elszenvedte első vereségét

Hiába dominált a Dortmund statisztikákban, elszenvedte idei első bajnoki vereségét a Sárga-Fekete egyesület. A Bayernt elkeserítő Lukebakio mellett Zimmer volt eredményes, melyre csak Alcácer tudott válaszolni.

A Dortmund 75%-ban birtokolta a labdát az első félidőben, de a Düsseldorf lőtt először kapura a harmadik percben Lukebakio révén. Hat perccel később tovább fokozták a nyomást, mikor Usami tört be a tizenhatoson belülre, de a szabadon álló Zimmernek nem adta le a labdát, lövése pedig erősre sikeredett. A vendégek a 16. percben veszélyeztettek, Pulisic és Götze összjátékából Reust hozták helyzetbe, amit Reus be is fejezett… majdnem sikerrel, de a gólt elvették, mivel Pulisic lesen kapta a labdát.

Amíg a BVB folyamatosan a Düsseldorf tizenhatosánál tartózkodott, addig a kontrák jelentették a fő veszélyt. Ez Reus esetében tetőzött be, mikor labdát vesztett, és Stöger továbbpasszolt Lukebakiónak, aki lesprintelve Akanjit és Diallot a hálóba juttatta a labdát a 22. percben.

A Fortuna védelme stabilan helytállt, noha nem engedett a Dortmund a nyomásból, de a másik végen is akadtak helyzetek. A Dortmund helyzetét nehezítette, hogy a félidőben kényszerű cserére kényszerültek, mivel Akanji megsérült, és Toprak folytatta helyette a félidőben. A védelem stabilabb nem lett, tíz perccel a második félidő kezdete után, mivel Zimmer tovább tudta növelni az előnyt, amivel kettő-nullára nőtt a hazaiak előnye.

Favre dupla cserével reagált a helyzetre, Sancho és Alcácer érkezett Larsen és Delaney helyére, Götze pedig mélyebbre húzódott, de így is színt és mélységet vitt a játékba. Az áttörésre a 81. percig kellett várni, amíg a cserekirály Alcácer szépíteni tudott, viszont több találat nem született, így a Dortmund épp a Düsseldorf ellen veszítette el veretlenségét. Folytatás pénteken a Mönchengladbach ellen, ami az idei év eddigi legnagyobb mérkőzésének ígérkezik.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, …