Pletykafészek - Élő

BVB – BMG | Védelem nélkül extra kihívás lesz az év utolsó rangadója

Nehéz helyzetben várhatja a Borussia Dortmund a Mönchengladbach péntek esti látogatását: Lucien Favre sérülés miatt nem számíthat a Diallo, Akanji, Zagadou hármasra, így kérdés, ki játszik majd Ömer Toprak mellett a védelem közepén.

Düsseldorfban veszítette el veretlenségét a Borussia Dortmund a Bundesliga idei kiírásában, s ezt előzetesen nyugodt szívvel aláírtuk volna, ha december közepén kap ki a csapat először a bajnokságban. A düsseldorfi kellemetlen vereség azonban vezéráldozatokkal járt, Manuel Akanji és Abdou Diallo is sérülést szenvedett, így Lucien Favre-nak akad miért vakarnia a fejét, a rendkívül fontos Mönchengladbach elleni rangadó előtt elfogyott a védelme. A svájci tréner elmondása szerint Julien Weigl középhátvédként való bevetése lehet az egyik opció, erre már korábban volt is példa, de az persze egyértelmű, hogy Weigl nem biztos megoldás, pláne nem egy ilyen támadóarzenállal rendelkező ellenféllel szemben.

Dieter Hecking számára sem fenékig tejfel az élet, a Csikókat is hátráltatják sérülések, többek között a volt dortmundi kontingens, Matthias Ginter és Jonas Hofmann sem lehet ott péntek este a Signal Iduna Park gyepén, de Doucouré, Jantschke, Kramer, Stindl, Raffael és Villalba játékára sem számíthat a Gladbach trénere.

A Mönchengladbach fontos győzelmet aratott hét közben a Nürnberg ellen, így hat pontra megközelítette a tabellán a Dortmundot és egy esetleges győzelemmel egészen közel csempészheti magát a téli szünet előtt – nagy segítséget nyújtva ezzel a Bayern Münchennek is. A csapatok eddigi 92 Bundesliga-párharca során 309 gólt láthatott a közönség, ami meccsenkénti 3,4-es átlag, utoljára 1988 augusztusában fordult elő, hogy 0-0-s döntetlent játszottak a Borussiák.

Ami bizakodásra adhat okot, hogy bár idegenben elveszítette veretlenségét a BVB, de hazai pályán továbbra sem talált legyőzőre Lucien Favre irányításával, ebben a mutatóban pedig nagyon hasonlít a két gárda: a Mönchengladbach is hazai pályán erős igazán, amit szerencsére péntek este nem mutathatnak meg.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

6-1-es mészárlás után csoportgyőztes a Dortmund U17!

A Borussia Dortmund U17-es csapata 6-1-re kiütötte az Arminia Biefeledet, és egy fordulóval a vége előtt bebiztosította első helyét a nyugati-csoportban.