Pletykafészek - Élő

VISSZATEKINTŐ: Új arcok érkeztek, régiek távoztak – ez történt januárban

A BVB hivatalos weboldala útnak indított egy cikksorozatot, melyben az előző naptári év történéseit szedték össze havi bontásban. Az elkövetkezőkben ezt hozzuk el számotokra, visszaemlékezvén a hátunk mögött hagyott évre. Január hónapja következik.

Január 3-án a csapat Marbellán edzett egy héten át edzőtáborban. Karácsony előtt nagy változások zajlottak le, hiszen a gyengén muzsikáló Peter Stögert nem sokkal korábban nevezték ki, a tűzoltásra szerződtetett tréner pedig legyőzte a Mainzot és a Hoffenheimet is. Ekkor már a Bajnokok Ligája helyek elérése volt a cél, és ekképp kezdtek neki az andalúz napsütésben az edzésnek. Stöger munkáját segítette, hogy több kulcsjátékosa is visszatért, így Lukasz Piszczek, Mario Götze, Gonzalo Castro, Erik Durm és Marco Reus játékára is számíthatott: az első felkészülési meccsen pedig le is győzték a Fortuna Düsseldorfot 2-0-ra (akik ellen idén is pályára lépünk a spanyol táborozás során – a szerk.).

Kisebb csalódást jelentett a bajnokságba visszatérés során az, hogy a Sárga-Feketék csak gólnélküli döntetlent játszottak a VfL Wolfsburggal, és csak tovább fokozódott az indulat, mikor a Hertha ellen 1-1-et ért el az együttes (Kagava a 71. percben válaszolt Davie Selke 42. másodpercben szerzett góljára). A problémákat tetőzte, hogy a záró percekben Toljan, Sancho és Isak is elpuskázta a maga helyzetét.

A következő állomás újabb döntetlent hozott, Toljan szinte az utolsó utáni percben mentett meg egy pontot, amivel 2-2-re módosította az állást a Freiburg ellen. A kilátogató 81.360 fős közönség briliáns játékot láthatott az elején, a kilencedik percben már Kagava góljával vezettünk, de Nils Petersen duplázott a 21. és 68. percekben, amivel már a vendégek vezettek. A tabellán ingázott a csapat, a nyolcadik helyről felugrottunk a harmadikra is, majd visszaestünk a hatodikra.

Ezen a mérkőzésen már a keret tagja volt Manuel Akanji is. A svájci védő teljesítményével felhelyezte magát az európai top klubok radarjára, ahogy  Michael Zorc fogalmazott, és Akanji végül minket választott, 2022-ig aláírva a csapathoz. A 17 éves Jadon Sancho 2018 első két meccsén kóstolt bele a professzionális futballba, végig is játszotta a találkozókat. A 19 éves tehetség, Jacob Bruun Larsen pedig kölcsönben a VfB Stuttgartot erősítette, hat hónapra került át a svábokhoz, hogy szerezzen némi tapasztalatot – trénere pedig az ifjúsági edzője, Hannes Wolf lett, igaz nem sokáig, mivel Wolf öt nappal később otthagyta a klubot.

Átigazolások terén a 17 éves Sergio Gómez érkezett a Barcelonából, míg a másik onnan érkezett játékos, Marc Bartra visszatért a La Ligába, de a Real Betis színeiben. Vele együtt egyidőben Neven Subotic is elhagyta a klubot, a francia St. Étienne-hez igazolt. A játékos maga kérte az átigazolásának engedélyezését, akinek meghallgatták kérését, és elismerték érdemeit. Hans-Joachim Watzke elismerően nyilatkozott Nevenről, a klubhoz való kötődését, és emberi, illetve sportemberi magatartását is elismerte. A legnagyobb veszteséget Aubameyang távozása jelentette, aki az Arsenalhoz igazolt, helyére Michy Batshuayi érkezett kölcsönbe a Chelsea-től.

A Lagardére Sports ügynökséggel való partneri kapcsolat meghosszabbodott, miután a felek kibővítették 2026-ig a szerződést. Thomas Treß ügyvezető igazgató elmondta, hogy a Lagardére tovább folytatja a klub nemzeti és nemzetközi reklám- és médiajogainak forgalmazását, és azt várják, hogy 2020-ig ezen a vonalon jelentős javulás álljon be.


Folytatás holnap, februárral.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

6-1-es mészárlás után csoportgyőztes a Dortmund U17!

A Borussia Dortmund U17-es csapata 6-1-re kiütötte az Arminia Biefeledet, és egy fordulóval a vége előtt bebiztosította első helyét a nyugati-csoportban.