Pletykafészek - Élő

VISSZATEKINTŐ: Háztáji örömök, európai mélyrepülés – ez történt márciusban

A BVB hivatalos weboldala útnak indított egy cikksorozatot, melyben az előző naptári év történéseit szedték össze havi bontásban. Az elkövetkezőkben ezt hozzuk el számotokra, visszaemlékezvén a hátunk mögött hagyott évre. Lássuk mi történt márciusban!

“A nyolcadik helyről indultunk. Perpillanat másodikok vagyunk, de nem lehetünk teljesen elégedettek, hiszen hétfőn két pontot is elvesztettünk” – mondta a sajtó munkatársainak Peter Stöger, miután a februári utolsó mérkőzésen 1-1-et játszottak az Augsburggal. “Az a két pont némi lélegzetvételhez juttatott volna minket, de erre nem számíthatunk. Most olyan ellenféllel nézünk szembe, aki minket üldöz, de együtt tudunk élni ezzel.”

Mínusz fokban, de forró hangulatú mérkőzésen csapott össze a Dortmund egy lipcsei együttessel. Augustin nyitotta meg a gólszerzők sorát a 30. percben egy rendkívül kiegyenlített mérkőzésen, majd Reus állította vissza ezen státuszra az eredményt is a 38. percben. Sajnálatos módon azonban a Sárga-Feketék nem tudták érvényesíteni akaratukat, és így is maradt az eredmény.

Ezt a mérkőzést egy magas oktánszámú találkozó követte ismét, a Bundesligában az Eintracht Frankfurt volt az ellenfél. A BVB megérdemelten jutott korai előnyhöz, a frankfurti Marco Russ juttatta saját kapujába a labdát, de a közelében tartózkodó közel névrokon Marco Reus is készen állt arra, hogy lecsapjon a labdára. Négy további jó lehetőségből Stöger csapata egyet sem bírt gólra váltani, így Jovic a hetvenötödik percben ki tudott egyenlíteni. 75 másodperccel később Batshuayi újra megszerezte a vezetést, ám a Frankfurt a 91. percben újfent kiegyenlített. A végső kegyelemdöfést szintén a belga csodakölcsön hozta el, a kilencvennegyedik percben mámorba repítette a Signal Iduna Park szurkolóit.

A hazai siker a nemzetközi porondon nem jelent meg azonban. A BVB Az FC Salzburggal találkozott a legjobb 16 között, ahol az osztrákok meglepetésre 2-1-re győztek Dortmundban az első mérkőzésen. Bürki hiába mentett óriásiakat a mérkőzés során, csapattársai nem tudták a tiszta helyzeteket sem gólra váltani, így a visszavágó gól nélküli döntetlennel zárult. Hans-Joachim Watzke senkit sem hibáztatott, elismerte, hogy “ebben a szezonban teljesen megbuktunk az európai színpadon. Mind a Bajnokok Ligájában, mind az Európa-ligában megégtünk.”

A bajnokságban újfent visszatért a győztesek útjára a csapat, következőleg a Hannovert múlták felül egy góllal, Batshuayinak hála. De a március csak ezután hozta el a legnagyobb csalódást, hiszen a Bayern hat góllal verte meg a Dortmundot. Michael Zorc kijózanítóan értékelt: “Harc nélkül tettük le a fegyvert.”

A sportigazgatónak viszont így is volt oka a mosolyra, mivel Marco Reus új szerződést írt alá, és 2023-ig kötelezte el magát a klubnál. “Dortmund az otthonom, és a BVB az én klubom!” – akár jelige is lehetne, amit a középpályás nyilatkozott ezután. Zorc maga is hosszabbított 2021-ig, ezzel kapcsolatban Hans-Joachim Watzke kiemelte: “Az elmúlt 10 év sportsikerei összefüggenek szorosan a nevével: Michael Zorc a kompetencia, hűség és identitás jelképe.”

Végezetül egy gyors hír: A régi álmát megvalósító Usain Bolt együtt edzhetett a Dortmund felnőtt csapatával.

 

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

6-1-es mészárlás után csoportgyőztes a Dortmund U17!

A Borussia Dortmund U17-es csapata 6-1-re kiütötte az Arminia Biefeledet, és egy fordulóval a vége előtt bebiztosította első helyét a nyugati-csoportban.