Pletykafészek - Élő

VISSZATEKINTŐ: Éles csata a dobogós helyért, a vendégforma javulása sokba került – ez történt áprilisban

A BVB hivatalos weboldala útnak indított egy cikksorozatot, melyben az előző naptári év történéseit szedték össze havi bontásban. Az elkövetkezőkben ezt hozzuk el számotokra, visszaemlékezvén a hátunk mögött hagyott évre. Lássuk mi történt áprilisban!

Christian Pulisic gólja után még Michy Batshuayi és Maximilian Philipp is beköszönt, amivel egy nagyon sima és megérdemelt 3-0-ás győzelmet aratott a csapat a VfB Stuttgart felett. Ez a győzelem némi levegőhöz juttatta a Sárga-Feketéket, különösen azután, hogy az őket a BL-helyekért üldöző Frankfurt és Hoffenheim is X-elt. Ennek köszönhetően 29 mérkőzés után a Dortmund öt ponttal vezetett az Eintracht, és nyolc ponttal a TSG előtt.

Azonban a forma alig volt kiszámíthatóbb, mint az áprilisi időjárás. A 3-0-ás győzelmet egy 2-0-ás vereség követte, ami különösen fájó volt, hiszen a 152. Ruhr-vidéki derbin győzte le a Schalke a Dortmundot, ráadásul a szezon végéig kidőlt a gólgyáros belga Batshuayi is. A válogatott támadó hat gólt jegyzett nyolc mérkőzés alatt.

“Ahhoz képest, ahonnan indultunk, sokkal jobb helyen állunk, ám a sorsunk végre a mi kezünkben van.” – mondta a Leverkusen elleni hazai mérkőzés előtt Peter Stöger. 15 mérkőzésen 29 pontot szerzett a csapattal, majd ez rögtön hárommal tovább nőtt, miután 4-0-ra győzték le közvetlen riválisukat. A közönség biztatása óriási löketet jelentett, ráadásul Jadon Sancho első Bundesliga-találatával megérdemelt vezetést szerzett a csapat. Mellette Maximilian Philipp egyszer, Marco Reus kétszer talált be – és ekkor még senki nem is sejtette, mennyire fontos találatok voltak ezek…

A következő mérkőzésen Brémában a Dortmund végre nagyon biztató játékot mutatott, ám sajnos az eredmény nem egészen úgy alakult (1-1), ahogy azt remélték. A 19. percben Reus szerezte meg a vezetést, és a félidő előtt Thomas Delaney egyenlített. A mérkőzés vége támadáshullámokkal zárult, de a hálót őrző Pavlenka ihletett formában védett, és a kapufa is háromszor állt a Werder oldalára. A BVB harmadikként zárta a hónapot.

Örömteli hírként érkezett, hogy Sebastian Kehl visszatér a Dortmundhoz, új pozícióban a csapat háza táján levő feladatok koordinálásáért lett felelős.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

6-1-es mészárlás után csoportgyőztes a Dortmund U17!

A Borussia Dortmund U17-es csapata 6-1-re kiütötte az Arminia Biefeledet, és egy fordulóval a vége előtt bebiztosította első helyét a nyugati-csoportban.